2022. március 21., 16:06

Škoda Enyaq Coupé RS iV: 299 lóerő

Az elektromos Enyaq kupé változatának januári világpremierje után már az autó RS csúcsverziója is bemutatkozott, sőt a múlt héttől Szlovákiában is megrendelhető. Az eddigi legerősebb szériagyártású Škodáról van szó.

Škoda
Médialapozó
Fotó: Škoda

Két villanymotorjának összteljesítménye 299 lóerő, a csúcsnyomaték 540 newtonméter. A 82 kWh kapacitású akkumulátor a gyári adatok szerint 540 km feletti hatótávolságot biztosít.

A dinamikai mutatók közül elsősorban a 6,2 másodperces százas gyorsulás érdemel megkülönböztetett figyelmet, míg a végsebességet 180 km/ó-nál szabályozza le az elektronika.

Az autó külsejének legjellegzetesebb stíluseleme az ún. kristályarc, amely a hűtőrács helyére beépített 131 LED fényforrásból áll. Ugyancsak az RS verzió sajátja a hátsó diffúzor, a standard kupénál 15 mm-rel alacsonyabbra ültetett karosszéria és a 20 (opcióként 21) hüvelykes könnyűfém keréktárcsák.

Škoda
Fotó:  Škoda

Belül a hatalmas napfénytető és az ugyancsak standard elülső sportülések utalnak az autó rangjára, míg a komfortkellékek közül a háromzónás légkondi és a 8 hangszórós hifi érdemel külön említést.

A vezetéstámogató rendszerek döntő többsége szintén alaptartozék, a nagykapacitású akkumulátor pedig akár135 kW-os egyenáramú forrásból is tölthető.

Az új Škoda Enyaq Coupé RS iV induló ára a hazai piacon 58 290 euró; az első példányokat várhatóan az év végén vehetik át a megrendelők.
1a
+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.