Jeep Gladiator: Irány Európa!

Vas Gyula 2019. július 22., 15:57

Kevés találóbb név létezik az autóiparban, mint amilyet a Jeep talált az új pick-up-ja számára. A legendás amerikai árka 27 év után tért vissza ebbe a kategóriába, és rövidesen Európában is forgalmazni kezdi a Gladiatort.

Az alaptermészetesen a Jeep legkeményebb off-roadjának számító Wrangler, ez a fotókból is első rápillantásra nyilvánvaló. Ugyanígy azonos a két autó tereparzenálja is (összkerékhajtás, futóművek felfüggesztések, stb.). A Gladiator azonban természetesen a platónak köszönhetően hosszabb (+78,7 cm), tengelytávja pedig 49,2 cm-rel nagyobb. Hasznos terhelhetősége 725 kg, vontatóképessége 3,5 tonna.

Európában a Gladiator csak háromliteres, V6-os turbódízellel lesz megvásárolható, amelynek teljesítménye 264 LE, csúcsnyomatéka pedig 600 Nm. Nyolcfokozatú automata váltó csatlakozik hozzá. Szereltségből viszont 3 áll majd rendelkezésre, egyebek között eltérő 4x4-es technikával. A Sport és Overland a Command-Trac 4×4 rendszert kapja meg, kétfokozatú osztóművel, míg a csúcsmodell Rubicon  Rock-Trac rendszerének kúszófokozata 4:1 áttételű. A Rubicon többletei még a nagyobb rugóutak és a lekapcsolható stabilizátorok, valamint az elektromos elülső és hátsó difizár. A 32 hüvelykes terepabroncsokkal köszönhetően egyéb mutatókban is ez a modell viszi a prímet: elülső/hátsó terepszög 43,6/26 fok, hasmagasság 28,2 cm, gázlóképesség 76 cm.

Képgalériánk:

0 HOZZÁSZÓLÁS