2023. szeptember 21., 21:18

Újabb nagyszerű lehetőség a fiatal tehetségeknek az MCC-ben

Még több fiatalnak teszi elérhetővé ingyenes tehetséggondozó képzéseit a Mathias Corvinus Collegium (MCC). A 2023 októberében induló MCC Fiatal Tehetségek Klubja programban felső tagozatos általános iskolás diákok vehetnek részt. A tehetségek délutáni foglalkozásokon ismerkedhetnek meg új témakörökkel, játékosan tanulhatnak és új kihívásokban tehetik próbára magukat. A FIT Klub a budapesti mellett a legtöbb vidéki és határon túli MCC képzési központban elérhető lesz.

MCC
Fotó: MCC

A programsorozat célja, hogy még több fiatal tapasztalhassa meg a FIT Program egyedi tehetséggondozáson alapuló oktatási és tanulási formáját, kalandokkal, közösségi élményekkel és a korosztálynak megfelelő, izgalmas kihívásokkal teli világát.

A programban az érdeklődő felső tagozatos diákok egyedülálló élményalapú foglalkozásokon, tehetséggazdagító és kulturális programokon vehetnek részt a FIT-es mentoroktatók által tartott kurzusokon, külsős helyszínen megvalósuló élményprogramokon vagy helyi szakértők által tartott foglalkozásokon.

A képzési központokban mindenhol színes paletta várja a fiatalokat: ezek a rendszeres, délutáni, háromórás foglalkozások játékos és interaktív módon bővítik majd a klubdélutánokon jelenlévők ismereteit.

A Fiatal Tehetségek Klubja kurzusain évfolyamoktól függően olyan témák kerülnek terítékre, mint például a robotok és a drónok világa, a pénzügyi tudatosság, a kreatív írás, egészségügyi tudatosság, a magyar kultúra és történelem megismerése. A 7.-8. évfolyamosok számára pedig külön pályaorientációs foglalkozásokat is tartanak majd.

MCC
Fotó:  MCC
Bár a Fiatal Tehetség Program évről évre egyre több érdeklődőt vonz, szeretnénk, ha még többen részesei lennének annak a közös élmények, amelyet a Mathias Corvinus Collegium kínál. A Fiatal Tehetségek Klubja egyedülálló lehetőség a fiatalok számára, hogy megismerjék a képzésnek és a tehetséggondozásnak ezt az egyedi világát, Magyarországon és a határon túl egyaránt”

– fogalmazott Fehérpataky Balázs, az MCC Fiatal Tehetség Program vezetője.

Az MCC Fiatal Tehetségek Klubja az MCC által szervezett más tehetséggondozó programokhoz hasonlóan teljesen ingyenesen kínál képzést, a részvétel azonban regisztrációhoz kötött.

A Mathias Corvinus Collegium idestova 27 éve biztosítja egyedülálló, ingyenes tehetséggondozó programjait összesen 28 képzési helyszínen Kárpát-medence-szerte és Brüsszelben. Idén ősztől pedig már Dunaszerdahelyen is.

Az idei tanévet rekordszámú, csaknem 7300 diák kezdte meg. Az MCC célja, hogy a közeljövőben 35 helyszínen 10.000 fiatal tehetséggondozását lássa el.

Mathias Corvinus Collegium  tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, ingyenes, társadalmilag hasznos, közösségi célokat szolgáló képzéseket az általános és középiskolás korú fiataloktól kezdve egészen a felsőoktatásban tanuló vagy már diplomás korosztályig. Az MCC tudásközpont, amely a képzések mellett rendezvényeivel, konferenciáival, könyveivel, nyilvános közléseivel részt kíván venni az összmagyarság felemelkedését szolgáló közéleti párbeszéd és kultúra fejlesztésében.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.