2023. május 16., 18:03

Kaposváron és Dunaszerdahelyen is elindulnak a Mathias Corvinus Collegium képzései

Kaposváron és a felvidéki Dunaszerdahelyen is elindulnak a Mathias Corvinus Collegium (MCC) képzései. Az általános iskolás és középiskolás diákok már jelentkezhetnek a szeptemberben kezdődő programokra. Az MCC a bővítéssel 28 helyszínen több mint 7000 diák nevelését biztosítja.

Mathias Corvinus Collegium
Fotó: mcc.hu

Dunaszerdahely az MCC első felvidéki képzési központja, célja a legtehetségesebb helyi és környékbeli magyar fiatalok tehetséggondozása. A felvidéki központ kezdetben Dunaszerdahelyen kínál képzéseket, de még az idén megjelenik nyilvános előadásokkal és oktatási programokkal a Felvidék több városában Pozsonytól Királyhelmecig.

A kaposvári képzési központ pedig a Somogy vármegyei fiataloknak nyújt egyedülálló, ingyenes képzési lehetőséget. Az új helyszíneken szeptembertől az általános iskola felső tagozatosainak szóló Fiatal Tehetség Program (FIT) és a Középiskolás Program (KP) lesz elérhető.

A tervek szerint központonként 25 ötödikes és 100 középiskolás diák kezdi majd meg a tanévet.

A tehetséggondozó programok iskola mellett végezhető, ingyenes kurzusaira június 18-ig (KP) és június 30-ig (FIT) várják a magyarországi, valamint külhoni magyar általános és középiskolások jelentkezését.

A tehetséggondozó intézmény kaposvári képzési központját Nagy Mónika Zita, a dunaszerdahelyi központot Pomichal Krisztián vezeti.

A Mathias Corvinus Collegium a fiatalok tehetséggondozásán túl számos, hazai és nemzetközi szakembereket felvonultató, nyilvános előadást is kínál. A könyvbemutatók, konferenciák, vitafórumok és egyéb közéleti rendezvények a városok kulturális életét gazdagítják majd. Ezen túlmenően Kaposváron és Dunaszerdahelyen is elérhető lesz a kifejezetten szülőknek szóló, a tehetségtámogatást segítő Szülők Akadémiája, illetve az MCC Pedagóguskonferenciája, melynek keretében az új központok közel 100 pedagógust, oktatásban dolgozó érdeklődőt igyekeznek megszólítani.

A Mathias Corvinus Collegium célja, hogy néhány évben belül Kárpát-medence-szerte 35 magyarlakta településen tegye elérhetővé ingyenes tehetséggondozó programjait. Az intézmény ezt követően 3500 általános iskolás, 4500 középiskolás, 1500 egyetemista és 500, egyéb programjaiban részt vevő fiatal számára nyújt majd fejlődési lehetőséget. Így közel 10,000 hallgató vehet majd részt az MCC programjaiban.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.