2023. május 27., 14:35

Alapiskolások és középiskolások figyelem! Már lehet jelentkezni a Mathias Corvinus Collegium ingyenes dunaszerdahelyi képzéseire

Ahogy arról korábban beszámoltunk, ősztől Dunaszerdahelyen is elérhetőek a Mathias Corvinus Collegium diákoknak szóló, világszínvonalú képzései. Alábbi cikkünkben bemutatjuk, kiknek szól az MCC és hogyan lehet jelentkezni a programba.

mcc
MCC-s diákok egy csapata oktatójukkal.
Fotó: MCC FB

Az MCC ősszel nyitó dunaszerdahelyi központjában alapiskolásoknak szóló Fiatal Tehetség Program (FIT) és Középiskolai Program is indul (KP). Az idén 27 éves Mathias Corvinus Collegium az ország legnagyobb tehetséggondozó intézménye, amelynek Középiskolás Programja már több mint tizenöt éve, Fiatal Tehetség Programja pedig hetedik éve működik sikeresen. Az idei tanévet 1575 felső tagozatos általános iskolás és mintegy 3500 középiskolás diák kezdte meg az MCC-ben.

Ehhez a csapathoz immár a felvidéki magyar diákok is csatlakozhatnak. Lássuk a lehetőségeket!

Fiatal Tehetség Program

A Mathias Corvinus Collegium alapiskolásoknak szóló programja idén is felvételt hirdet a nyitott, kíváncsi, hasznos tananyagok és izgalmas közösségi programok iránt érdeklődő diákok számára. Az MCC Fiatal Tehetség Programja (FIT) Magyarországon már 15 városban érhető el, Kárpát medence-szerte (Kárpátalján, Erdélyben és immár Felvidéken) további 10 központban várja az érdeklődő diákok jelentkezését.

MCC
Drónpilóták kiképzés közben :)
Fotó:  MCC FB

A tehetséggondozó programok iskola mellett végezhető ingyenes kurzusaira június 30-ig várjuk azon magyar diákok jelentkezését, akik szeptemberben kezdik az ötödik osztályt! 

A kurzusok és élményfoglalkozások a Mathias Corvinus Collegium dunaszerdahelyi központjában kerülnek majd megrendezésre! A gyermekeknek a foglalkozások ideje alatt ételt, italt, harapnivalót biztosítunk, a képzések, a jelentkezés minden esetben ingyenes.

A FIT-es diákok nyaranta részt vehetnek az MCC központi nyári táborában is.

MCC
Működik a kísérlet! Élményfoglalkozás az MCC alapiskolásoknak szóló programjában.
Fotó:  MCC FB

 

Milyen programok várnak a gyerekekre?

Egy kis ízelítő az MCC által kínált kurzusokból:

  • robotok programozása
  • drónröptetés
  • jövőkutatás
  • bioszkalandok
  • történelmi nyomozások
  • filmkészítés rejtelmei
  • és még sok más…

Hogyan lehet jelentkezni?

A felvételi jelentkezéssel kapcsolatban ezen a honlapon (fit.mcc.hu) olvashatóak az aktuális információk, a jelentkezési űrlap IDE KATTINTVA (fit.mcc.hu/jelentkezes) érhető el. Az esetlegesen felmerülő kérdéseket az [email protected], illetve a [email protected] email címre várják a programok szervezői. Azok a pedagógusok, szülők, akik bővebb információt szeretnének kapni a képzésről, keressék bátran a dunaszerdahelyi MCC-képviselet vezetőjét, Pomichal Krisztiánt a [email protected] mailcímen vagy a 0915 955 862-es telefonszámon.

MCC
MCC-s diákok Áder Jánossal, Magyarország korábbi köztársasági elnökével.
Fotó:  MCC FB
Középiskolai Program

Az MCC KP a középiskolás magyar fiatalok jelentkezését várja évfolyamtól függetlenül, beleértve azokat a diákokat is, akik szeptemberben kezdik meg középiskolai tanulmányaikat. Tehát a júniusban alapiskolát befejező diákokra is számítunk!

Kinek szól az MCC KP?

Az ingyenes középiskolai programban a legismertebb magyar és külföldi közéleti szereplőkkel, tudósokkal találkozhatnak a magyar fiatalok, lehetőségük nyílik speciális online kurzusokon részt venni, sőt, rengeteget utazhatnak. A Középiskolai Programba felvételt nyert diákok bejárhatják a Kárpát-medencét, sőt a képzés során legalább egyszer Brüsszelbe is ellátogathatnak. 

Ha már most gondolsz a jövődre, ha szeretnél továbbtanulni, ha érdekel a jog, a közgazdaságtan, az irodalom, a történelem, a média, a pszichológia vagy úgy egyáltalán, a VILÁG, köztünk a helyed! 

Hogy épül fel a képzés?

A középiskolás program alappillérei között vannak a szombati intenzív képzési alkalmak (ingyenes ellátással), a KP-klubdélutánok, amelyek a csapatösszetartást szolgálják, az otthon kényelméből teljesíthető e-learning kurzusok (néhány példa: kreatív írás, jog, modern történelem, academic writing, pszichológia, közgazdaságtan, irodalom másként), az INGYENES, beszédkészséget fejlesztő idegen nyelvi kurzusok (angol és szlovák), a tehetségtáborok, valamint a félévente megrendezésre kerülő KP+-túrák, melynek keretében a diákok bebarangolhatják a Kárpát-medencét.

Ezen kívül ösztöndíjlehetőségek, kutatási lehetőségek és számos utazás vár a diákokra!

MCC
Az MCC középiskolás programjának diákjai egy isztambuli tanulmányi kiránduláson.
Fotó:  MCC FB

Miként lehet jelentkezni?

A felvételi jelentkezéssel kapcsolatban a kp.mcc.hu honlapon olvashatóak az aktuális információk, a jelentkezési űrlap IDE KATTINTVA (https://moodle.mcc.hu/jelentkezes/) érhető el. EZEN A LINKEN további részletek olvashatóak a pályázati feltételekről. Az esetlegesen felmerülő kérdéseket az [email protected] vagy a [email protected] email címre várják a programok szervezői. Azok a pedagógusok, szülők, akik bővebb információt szeretnének kapni a képzésről, keressék bátran a dunaszerdahelyi MCC-képviselet vezetőjét, Pomichal Krisztiánt a [email protected] mailcímen vagy a 0915 955 862-es telefonszámon.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.