2024. február 16., 11:47

Az osztrák Bundesligából igazolt újabb támadót a DAC

Nagyon mozgalmas a téli átigazolási időszak a DAC háza táján. A dunaszerdahelyi sárga-kékek újabb játékos érkezését jelentették be, ezzel pedig már a hetedik téli érkezőnél tartanak a sárga-kékek. A legújabb érkező az osztrák Bundesligából érkezett a támadószekcióba.

dac
Fotó: dac1904.sk

A szenegáli Mousse Koné személyében újabb támadó szellemű futballistával erősített a DAC. A Niké Liga hatodik helyén álló csallóközi együttes az osztrák LASK Linz együttesétől a szezon végéig kölcsönbe szerezte meg a 27 esztendős támadót. A gólerős támadó a DAC hetedik szerzeménye a téli átigazolási szezonban. A DAC a hétvégén a kerületi rivális Nagyszombat otthonában játszik sorsdöntő mérkőzést.

Hétfőn megtekintettem az itteni feltételeket, továbbá elbeszélgettem a vezetőedzővel és a sportszakosztály vezetőségével. Nagyon jó benyomást tettek rám, láttam a minőséget ebben a fiatal csapatban, és mivel folyamatos játéklehetőségre van szükségem, rábólintottam a klub ajánlatára.

A pályán igyekszem teljesíteni a feladataimat, hogy a csapat segítségére legyek. Mindig a közös siker az első, bízom benne, hogy a lehető legtöbb góllal járulok ehhez hozzá” – nyilatkozta a szerződése aláírását követően a szenegáli gólvágó.

Koné 2015-ben került Európába, elsőként svájci Zürich csapatához, ahol a svájci élvonalban és másodosztályban is futballozhatott. A zürichi együttessel két alkalommal is kupagyőzelmet ünnepelhetett, de az Európa-liga csoportkörében is pályára léphetett öt alkalommal. 2018 januárjában több mint kétmillió euróért a Dynamo Drezdához igazolt, ahol két év alatt a német második Bundesligában 59 meccsen 22 találatot szerzett.

Ezt követően 2020 januárjában a francia Ligue 1-ben érdekelt Nimes játékosa lett, ahol szintén mindkét osztályban megfordult, a Ligue 1-ben 38 mérkőzésen 11 gólt szerzett, míg a francia Ligue 2-ben 52 mérkőzésen 15 gólt szerzett. Legutóbb pedig az osztrák LASK Linz játékosa volt, ahol tavaly nyara óta szerepelt és eddig 15 mérkőzésen lépett pályára. Szerződése 2027-ig köti az osztrák gárdához, tavasszal azonban Dunaszerdahelyen gyarapíthatja góljai számát.

Koné egy mozgékony és gyors támadó, aki színvonalas bajnokságokban bizonyította a gólérzékenységét. Jó benyomást tett ránk a klubunkról zajló megbeszélések során, szeretett volna a DAC-hoz jönni. Koné pályára lépett a LASK múlt hétvégi mérkőzésén, így azonnal a rendelkezésünkre áll, hogy segítsen elérni a jelenlegi idényre kitűzött céljainkat”

mondta a DAC ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele.

Koné a DAC hetedik szerzeménye a téli átigazolási időszakban, DAC korábban már bejelentette a horvát Ivan Dolček, a ghánai Brian Oddei, az észt Oliver Jürgens és a francia Romaric Yapi leigazolását, valamint a két ukrán válogatott Taras Kacharaba és Igor Haratin szerződtetését. A hírek szerint pedig újabb magyar futballistával is erősödhet a DAC kerete: a Győri ETO korábbi csapatkapitányával, Keresztes Krisztiánnal.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.