lapajánló 20
A jól végzett munka, az új etnikai centrum és a tévutak
Magyar7 - 20. száma
2024. február 7., 20:26

Rutinos ukrán válogatott védővel erősített a DAC – hivatalos

A téli átigazolási szezonban aktív dunaszerdahelyi DAC újabb külföldi légiós érkezését jelentette be. A sárga-kékek legújabb szerzeménye a prágai Slaviától igazolt Csallóközbe, és két és fél évre írt alá.

Taras Kacharaba
Fotó: dac1904.sk

A DAC kerete újabb külföldi labdarúgóval erősödött, ugyanis a prágai Slavia ukrán válogatott védője Taras Kacharaba Dunaszerdahelyre igazolt, és 2026 nyaráig írta alá a szerződést a csallóközi együttessel. A 29 esztendős ukrán válogatott belső védő komoly rutinnal a háta mögött érkezik Csallóköz szívébe, hiszen eddig pályafutását tekintve közel 216 mérkőzésen lépett pályára klubcsapataiban, és az ukrán és cseh élvonalban 160 mérkőzésen léphetett pályára.

Az idény elején megsérültem, kevesebbet játszottam, ráadásul a szerződésem is lejárt, ezért úgy éreztem, változásra van szükségem. Két ajánlatom volt: az egyik a koreai bajnokságból, a másik a DAC-tól. Dunaszerdahely mellett döntöttem, mert mentalitásban közelebb áll hozzám, és mindig a legmagasabb célokat tűzi ki maga elé, akárcsak a Slavia.

Bízom benne, hogy mindannyian jó munkát végzünk majd, és új szintre emeljük a klubot. Energiával telten és motiváltan érkezem, hogy a gárda segítségére legyek. Mindig teljes erőbedobással futballozom, igyekszem a maximumot nyújtani a pályán. Ugyanezt próbálom hozni itt is, hogy a szurkolók élvezzék a játékomat és a csapat teljesítményeit. Számomra most az a fontos, hogy egész mérkőzéseken vegyek részt, és hogy ezeken minőséget mutassak, mert szeretnék visszakerülni a válogatottba. Remélhetőleg segítek a DAC-nak, a DAC pedig nekem” - nyilatkozta a szerződése aláírását követően a DAC ötödik téli szerzeménye.

Az ukrán középhátvéd érkeztével komoly konkurenciaharc bontakozik ki a belső védő poszton, ugyanis ezen a poszton Xisco Muňoz több játékossal is számolhat, többek között Mateus Brunetti, Csinger Márk, Filip Kaša és Keresztes Krisztián is bevethető ezen a poszton.

A DAC legújabb igazolása az ukrán Kacharaba a Karpaty Lviv csapatában kezdett el futballozni, majd a neves ukrán klub a Sahtar Doneck utánpótlásában nevelkedett. A Sahtar több alkalommal is kölcsönadta védőjét, az ukrán élvonalban a 2014/15-ös idényben mutatkozott be a Hoverla Ungvárnál töltött kölcsönjátéka során. Kacharaba különböző korosztályos válogatottakban is képviselte Ukrajnát, 2014-ben részt vett az U19-es Eb-n, egy évvel később a 20 éven alatti világbajnokságon a kieséses szakaszba jutott országával, számol be legújabb szerzeményéről a DAC hivatalos médiafelületén.

2018 telén először kölcsönbe került a cseh Liberec csapatához, majd 2019 nyarán a cseh gárda végleg leigazolta az ukrán védőt. A 29 esztendős belső védő a Liberec színeiben 97 mérkőzésen öt gólt is szerzett.

Három sikeres idényt követően a prágai Slavia szerződtette, ahol egy alkalommal bajnoki címet és két alkalommal cseh kupagyőzelmet is ünnepelhetett.

A prágai együttes színeiben 78 mérkőzésen két gólt szerzett. A rutinos ukrán válogatott játékos komoly tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi porondon is, összesen 26 alkalommal szerepelt az európai kupaporondon.  A 29 esztendős középhátvéd 2021 őszén mutatkozott be hazája felnőttválogatottjában.

Taras rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Vezéregyéniség, akivel azonnali erősítésként számolunk. Egy gyors középső védőről van szó, aki képes feljebb lépve is jól futballozni és a magas letámadásnál a csapat segítségére lenni. Nagyon boldogok vagyunk, amiért a Slaviánál eltöltött időszaka után Taras a mi ajánlatunkat fogadta el. Sok sikert kívánok neki sárga-kékben”

jegyezte meg a DAC ügyvezető igazgatója, Jan Van Daele a klub hivatalos honlapjának.

Kacharaba a DAC ötödik szerzeménye a téli átigazolási szezonban, a DAC korábban már bejelentette a horvát Ivan Dolček, a ghánai Brian Oddei, az észt Oliver Jürgens és a francia Romaric Yapi leigazolását.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.