2024. január 31., 20:46

Ghánai szélsővel az olasz Sassuolo nevelésével erősített a DAC

Felpörögtek az események a dunaszerdahelyi DAC háza táján, ugyanis rövid időn belül két támadószellemű játékost is bejelentettek a sárga-kékek. A DAC legújabb érkezője pedig a Serie A-ban nevelkedett és be is mutatkozott már az olasz élvonalban.

Brian Oddei
Fotó: dac1904.sk

Gőzerővel keresi a Krstović és Kalmár után hagyott űr betöltését a dunaszerdahelyi DAC, ugyanis a gyengébb őszi szereplés után már három támadószellemű futballistával is szerződést kötött a Niké Liga ötödik helyén álló együttes.

A csallóközi együttes legújabb szerzeménye a ghánai Brian Oddei, aki a horvát élvonalbeli NK Rudeš csapatától szerződött Dunaszerdahelyre.

A szezon végéig szóló szerződést írt alá a sárga-kékekkel, ami további hároméves opciót is tartalmaz.

A legjobban a szélen érzem magam, szívesen cselezek és keresem az egy-egy elleni szituációkat. Az új csapatom színeiben igyekezni fogok gólokkal és gólpasszokkal örömet okozni a szurkolóknak. Láttam a környezetet, a csapat minőségét, a stadion hangulatát és már nagyon várom, hogy ezt a saját bőrömön tapasztaljam meg”

nyilatkozta a szerződés aláírását követően a 21 esztendős ghánai szélső.

A ghánai szélsőt 2018-ban hazájában az év tehetségének is megválasztottak. Oddei pályafutása korai szakaszában, mindössze 12 évesen hagyta el hazáját Ghánát és Olaszországba költözött, ahol előbb a Maranello csapatában majd a Sassuolo utánpótlásában nevelkedett. A Sassuolo korosztályos U19-es csapatának csapatkapitányaként fokozatosan a felnőttcsapathoz is felküzdötte magát.

A 21 esztendős szélső 2021 januárjában a Serie A-ban is bemutatkozhatott a Juventus ellen.

Ezt követően a Crotone együttesénél szerepelt kölcsönben, majd a horvát NK Rudeš csapatához került szintén kölcsönbe, ahol hozzájárult az élvonalba való feljutáshoz. A fiatal ghánai futballista a DAC színeiben a 22-es számú mezt fogja viselni.

Brian egy tehetséges szélső, aki már fiatalon komoly tapasztalatokra tett szert a különböző európai országokban. Lehetőségünk nyílt megszerezni őt és bízunk benne, hogy megragadja a kínálkozó lehetőséget. Remélhetőleg megfelelő erőnléti helyzetbe hozzuk őt és képes lesz megmutatni a benne rejlő tehetséget”

– mondta a DAC harmadik szerzeményéről Jan Van Daele ügyvezető igazgató.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.