magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2022. április 22., 18:34

Nem lesz melegük a spártaiaknak

A szlovákiai Spartan Race szezonnyitót sem fogadta kegyeibe az időjárás április 9-én, és a vizes akadályokban bővelkedő rakacai versenypályán sem lesz kimondottan strandidő azoknak, akik a három futható táv valamelyikére beneveztek.

spartan rakaca
Fotó: Spartan Race Hungary Facebook-oldala

Magyarország a Börzsöny lankáin, Törökmezőn, február 12-én, egy 10 kilométeres trail versennyel nyitotta meg a Spartan Race versenyszezont. Ezen akadályok nem voltak, legfeljebb természetesek. Mivel a koronavírussal kapcsolatos járványügyi korlátozások miatt régiónkban a téli versenyek elmaradtak, a szeptember végi, salgótarjáni versenyhétvégétől – ahol a trail debütált Magyarországon – egészen mostanáig kellett várni egy "rendes" Spartan versenyre a magyarországi közösségnek.

A szervezők választása az északkelet-magyarországi Rakaca-víztárolóra esett. A terepadottságokból következően sok vizes akadály várható. Az időjárás-előrejelzések szerint szombaton 70, vasárnap 90 százalék a csapadék valószínűsége, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 17-18 fok körül alakul, nem tipikusan banánérlelő idő.

Szombaton reggel 8 órakor indulnak a Super futamok. A táv 10 kilométer, melynek során 25 akadályt kell legyűrni.

Délben indul a 21 kilométeres trail, ami az első ilyen távú verseny szűkebb régiónkban, ezt a gyerekfutamok követik.

Vasárnap a rövidebb, Sprint távon indulhatnak, ami csak 5 km, 20 akadállyal, kezdőknek ideális. A szervezők a szinglikre is gondoltak, Valentin-napon jelentették be, hogy a 13 órakor induló hullámot azoknak a sportolóknak tartják fenn, akik még nem találták meg az igazit, így esély teremtődik számukra, hogy hasonló értékrendű partnert találhassanak.

Lesznek gyerekfutamok ezen a napon is, a sajátos igényű gyerekek futamára 14:05-kor kerül sor, ezt a jótékonysági futam követi, mely egyben e versenyhétvége utolsó futama is.

Aki úgy érzi, hogy Somorja közelebb van hozzá, annak kerek egy hónapot és egy hetet kell várnia. A helyi x-bionic sphere központban május 28-29-én lesz egy Sprint és egy Super.

A tíz kilométeres versenyből idén ez az egyetlen Szlovákiában, így aki hazai pályán akar Supert futni, annak nincs is más választása. A két gímesi 4 órás Hurricane Heat után itt kerül sor az egyetlen idei szlovákiai 12 órás Hurricane Heatre.

Augusztus 27-28-án pedig Vehécen igazi spártai ünnep lesz, tíz éve rendezték az első hazai versenyt, ebből az alkalomból a rövidebb távú (5,21 km) versenyek mellett egy Ultra távú futam is lesz, 50 km 60 akadállyal. Aki e sorokat olvasva érzi magában a késztetést, 129 napja maradt a felkészülésre.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.