2024. január 4., 09:01

Májusban újra alacsonyan szállnak a pofonok Komáromban

Bár az utolsó két meccs nem a tervek szerint alakult, kiemelkedően sikeres évet zárt a komáromi Wolf Fight Club.

Papp Lajos Farkas Péter
Edzőtábori pillanatkép: Papp Lajos (b) és Farkas Péter
Fotó: Farkas Péter Facebook-oldala

A Farkas Péter edző egyelőre legismertebb tanítványa, a madari Papp Lajos a csapatból elsőként kapott profi RFA-szerződést. Varga Katalin nemzetközi ketrecharc bírói képesítést szerzett, emellett 2. helyezést ért el az ADCC brazil jiu-jitsu versenyén. A mindössze 16 esztendős Fazekas Kristóf bekerült a szlovák MMA-válogatottba. Tücsök Tibornak idén nem volt vesztes meccse. Nagy Arnold és Konyári Dániel is aláírt az RFA-hoz, igaz, egyelőre amatőr szinten. A klub bővítette a női "tagozatát" is. Aki Komáromban ismerkedne az átlagosnál izmosabb hölgyekkel, tartsa fejben, hogy közülük 27-en a WFC-ben edzenek. A klubvezetővel a 2024-es tervekről  is beszélgettünk.

Semmi sem december 31-én ér véget, és semmi sem január 1-jén kezdődik, a naptárt kivéve, így sportolóink természetesen a folyamatos felkészülés állapotában vannak, ebben annak, hogy új évet kezdtünk, nincs jelentősége. Ahogy hozzuk az eredményeket, úgy válik az MMA  is egyre ismertebbé Komáromban. Egyre többen szeretnének edzeni"

– mondja Farkas Péter, aki emiatt gyermek- és serdülő csoportot is fog indítani, mert ennek a korosztálynak a körében is nagy az érdeklődés. Eddig csak magánedzés keretében foglalkozott gyermekekkel, de most már szeretné kiterjeszteni ezt a kört. Az utánpótlás-nevelésre is nagy hangsúlyt fektet. A serdülő csoport indításának nem titkolt célja, hogy a WFC számára tehetséges harcosokat neveljen ki.

Farkas Péter büszke arra, hogy ezt a kőkemény, vér- és izzadságszagú sportágat a hölgyek körében is sikerült népszerűsítenie. A WFC-ben egyébként van lehetőség pusztakezes női önvédelmi kurzusok elvégzésére is. A látogatók közül azonban ez sokaknak nem volt elég, és keményebben akartak edzeni. Jelenleg 27 nő látogat MMA-edzéseket a klubban.

Az egész éves munkát beárnyékolta Papp Lajos kassai "letarkózása" december 2-án. Az RFA nehézsúlyú címmeccs előtt beszélgettünk Papp Lajossal, aki szokása szerint nagyon lelkiismeretesen, önmagát nem kímélve készült az ütközetre Tomáš Možnýval.

"Ő nagyon jó kick-box alapokkal rendelkezik. Ő volt az első szlovák, akinek a Glory Kickboxingba sikerült kikerülni, ami a profi kick-boxban a legmagasabb szint. Mintegy 15 centivel magasabb nálam, tehát a keze és a lába is hosszabb, 10-12 kilóval lesz nehezebb nálam. Egy nagyon jó álló bunyós" – mondta akkor ellenfeléről Papp Lajos. A meccset mégsem ez döntötte el, hanem hogy Možný több ütést mért Papp tarkójára. A tarkó, az ágyék és a szem még az MMA-ban is tabunak számít, nem szabad támadni.

S bár a helyszínen és a felvételen is egyértelműen látszott, hogy Možný Papp tarkóját sorozza, nemcsak a bíró nem lépett közbe, hanem az óvást is elutasították, azzal, hogy ugyan történt szabálytalanság, de ez nem befolyásolta a mérkőzés végeredményét.

A klub legsikeresebb versenyzőjének, aki a kassai mérkőzés előtti utolsó, hazai pályás meccsén törött orral kalapálta el ellenfelét, mentálisan nehezen sikerült feldolgozni, hogy ilyen formában vesztette el a meccset, de most már túl van rajta. Papp Lajossal természetesen edzőjének is nagy tervei vannak. A közeljövőben egy hónapra az Egyesült Államokba utazik edzőtáborba, hogy ottani termekben készüljön. Talán nem sértünk meg senkit azzal, ha azt állítjuk, ez a sportág ott valamivel előbbre tart, mint tájainkon...

A budapesti RFA-gálán Kónyári Dánielnek nem sikerült nyerni.

Verhető ellenfele volt, szerintem Dani jobb képességű, de ez most így sikerült. Az edzőteremben mindent megteszek a tanítványaimért, a legjobb tudásom szerint készítem fel őket, de a ringbe egyedül kell belépniük, ott már nem tudok segíteni nekik"

– mondta.

Farkas Péter azt tervezi, hogy a kemény állóképességi és sportágspecifikus edzések mellett sportpszichológust is bevon a felkészülésbe, hogy versenyzői a lehető legjobb állapotban lépjenek a ketrecbe. Szeretné a legjobb mérkőzéseket, és a legjobb ellenfeleket megtalálni sportolói számára, hogy egyengesse a karrierjüket. Akik viszont nem akarnak messzire utazni Komáromból egy jó bunyóért, azoknak májusig kell várniuk: a nagy sikerre való tekintettel ekkor újra megrendezik a Local Legends MMA-gálát.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.