2023. május 4., 13:11

Sólymos László OT-elnök: Ha Gyimesi ott lesz a Szövetség listáján, én nem leszek rajta!

Sólymos László, a Szövetség Országos Tanácsának elnöke a TASR érdeklődésére elmondta, nem indul a Szövetség listáján, ha azon Gyimesi György is helyet kap.

Híd-platformtalálkozó
Fotó: Gerhát Máté

Sólymos arra a hírre reagálva, hogy Gyimesi kaphatja a Szövetség-lista 150. helyét, leszögezte,

ha ez tényleg megtörténik, akkor Gyimesi a lista második helyével is számolhat, mert én egy ilyen jelöltlistán biztosan nem leszek rajta.
Mint ismert Sólymos a párt OT-elnökeként a lista második helyére tarthat igényt.

Sólymos a Magyar Konzervatív Platform kapcsán a "szövetségesek átveréséről"  beszélt, mert szerinte a platform eltitkolta, hogy Gyimesivel egyeztetnek, ahogy azt sem közölték, már meg is született a megegyezés. Erről csak kedden, a párt elnökségi ülésén értesültek - állítja Sólymos. 

Gyimesi helyzetbe hozása Sólymos szerint egy, az MK-platformon belül működő "szűk csoporthoz" köthető, akik nem tisztelik a konszenzusos megoldásokat és megegyezéseket. Mindez az OT-elnök álláspontja alapján a párt szakadásához vezethet.

Az OĽaNO-ból néhány héttel ezelőtt távozó Gyimesi a tárgyalásokkal kapcsolatban még a hét elején leszögezte, nem köttetett semmiféle megegyezés közte és a Szövetség között, majd szerdán este a közmédiában már arról beszélt, megvan a megállapodás.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.