2020. november 23., 15:08

Remišová türelemre és együttműködésre szólítja fel a koalíciós partnereit

Veronika Remišová, a Za ľudí elnöke szerint a koalíciós partnereinek abba kéne hagyni a versengést a járványkezelési tervvel kapcsolatosan, mert ez nem vezet semmi jóra.

Fotó: TASR
Veronika Remišová

A Za ľudí elnöke ehelyett azt tanácsolja, hogy hallgassanak a szakemberekre, és az alapján legyen kidolgozva egy egységes terv.

Remišová ezt hétfőn jelentette ki, miután Richard Sulík (SaS) bemutatta a járványkezelési tervét.

„Ha minden párt előállna egy saját tervezettel, amelyet a különböző jelzőlámparendszer alapján dolgoznak ki, akkor az emberek teljesen összezavarodnak” – jelentette ki Remišová.

A Za ľudí elnöke a következő szempontokat ajánlja a járványkezelési terv kialakításánál: kiszámíthatóság, világos prioritások és felkészültség.

Remišová elmondta, nem tartja jó ötletnek a telefonos alkalmazás használatát, amely segítené megtalálni a fertőzött személyek kontaktusait.

Remišová szerint ezt az ötletet még márciusban felhozták, de már akkor elvetette, mert a mobilszolgáltatók nem rendelkeznek pontos adatokkal, hogy megtudják, ha valaki kevesebb mint két méterre van a fertőzöttől. Szerinte egy ilyenfajta ellenőrzés sok ember számára jelentene problémát.

Szintén nem tartja célszerűnek az ingyenes szájmaszkhasználatot a 65 év felettieknek, szerinte ezt akkor kellett volna bevezetni, amikor nem lehetett kapni szájmaszkokat.

Remišová nem tartja jó ötletnek a 14 napos reagálási időt, szerinte sokkal gyorsabban kellene fellépni, hogy a régióban kialakult gócpontok kialakulását megakadályozzák.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.