lapajánló
Az apadó folyó krónikája és a derű kultúráját terjesztő nyelvész
Magyar7 - 16. száma
2024. január 24., 13:27
Frissítve: jan. 28. 15:51

Ódor Lajos lesz a PS listavezetője az EP-választáson

Ódor Lajos volt kormányfő lesz a Progresívne Slovensko (PS) listavezetője az európai parlamenti választáson – jelentette be szerdán Michal Šimečka, a PS elnöke. 

Šimečka Ódor
Michal Šimečka és Ódor Lajos
Fotó: Michal Šimečka Facebook-oldala

"Nem terveztem, hogy itt leszek, de alapvetően nehéz néznem azt, ami idehaza folyik, azt, ahogy ez a kormány teljesen rossz irányba viszi Szlovákiát" – mondta a volt miniszterelnök.

Ódor Lajos szerint a kampányban fontos lesz hangsúlyozni a választók számára az európai uniós tagságunk fontosságát. "Számomra kulcsfontosságú, hogy működőképessé tegyük az EU döntési mechanizmusait, többet beszéljünk arról, hogyan bővítsük az uniót, hogyan adjunk teret a demokráciapárti erőknek, és hogyan tegyük ellenállóbbá az eurozónát" – vázolta célkitűzéseit.

Šimečka díjazza, hogy Ódor elfogadta a felkérését, és része kíván lenni Szlovákia jövője alakításának.

A PS listájának további neveit később jelentik be, de azt megerősítette a pártvezető, hogy a jelenlegi EP-képviselők, Martin Hojsík és Michal Wiezik rajta lesznek.

Ódor Lajos a PS think tankjének vezetője lesz, bekapcsolódik a PS programalkotásába is.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.