2023. május 17., 14:44

Ódor: Nem fejeződtek be a leváltások, inkább csak most kezdődnek

Nem értek véget a személycserék az államtitkári posztokon és más bizalmas funkciókban, inkább csak most kezdődnek - jelentette ki a kormány szerdai ülését követően Ódor Lajos miniszterelnök. A kormány már szerdán jóváhagyott számos személycserét.

Ódor Lajos
Fotó: Katona Tamás
Természetes, hogy a meghatározott időre kinevezett kormányban olyan embereket akarnak maguk mellett tudni a miniszterek, akikben teljes mértékben megbízhatnak”

– magyarázta Ódor. Hozzátette, nincs tudomása arról, hogy az államtitkárok menesztése mögött bizalmatlanság vagy elégedetlenség állna. „Tényleg arról van szó, hogy a miniszterek azt akarják, a legközelebbi munkatársaik olyan emberek legyenek, akiket ismernek és tökéletesen megbízhatnak bennük” – folytatta a kormányfő.

Várhatóan további személycserék lesznek a minisztériumokban és az igazgatásuk alá tartozó intézményekben. A miniszterek szabad kezet kaptak, de a kinevezésnél vétójoga van a kormányfőnek.

Első ülésén a szakértői kormány leváltotta az egészségügyi, a környezetvédelmi és a pénzügyi államtitkárt, valamint a munka-, szociális ügyi és családügyi minisztérium államtitkárát.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.