2023. május 19., 09:22

A közigazgatási reformot előkészítik a következő kormányok számára

A közigazgatási reform témája a szakértői kormány egyik prioritása. A reformot a következő kormányoknak akarja előkészíteni, több lehetséges alternatíva formájában. Ezt Ódor Lajos miniszterelnök közölte a parlamentben a Kérdések órájában. A korlátozott időkeret és a szereplők nagy száma miatt szerinte őszig nem tudnak változtatást eszközölni.

Ódor Lajos
Fotó: TASR

„Mivel viszonylag rövid idő és tér áll rendelkezésünkre, egyelőre inkább alternatívák formájában készítjük elő a következő kormánynak, mert minden ilyen változtatás sok szereplőt érint. Nem lesz egyszerű kompromisszumot kötni. Nem hiszem, hogy pár hónap alatt be lehet ezt fejezni” – mondta Ódor.

„Nem fogom kerülni a témát, amely további két prioritásunkkal is átfedődik” – tette hozzá. Emlékeztetett: Egyes országok azért tudják hatékonyabban elkölteni az uniós támogatásokat, mert a döntést és a merítést regionális szintre helyezik.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.