2022. június 3., 19:11

Heger: Gyimesinek előbb Sulíkkal kellett volna beszélnie, aztán a médiával

Eduard Heger (OĽANO) kormányfő Brüsszelben elérte, hogy Szlovákia nem marad kőolaj nélkül. Az orosz kőolaj addig jön majd a kőolajvezetéken, amíg nem tudjuk teljes mértékben mással helyettesíteni – tette közzé pénteken a kormányhivatal arra reagálva, hogy Gyimesi György, az OĽANO parlamenti képviselője Richard Sulík (SaS) gazdasági minisztert bírálta. A kormányfő azt tanácsolja Gyimesinek, ha bármilyen kételyek merülnek fel benne, először a miniszterrel beszéljen, és csak utána a médiával.

Eduard Heger
Fotó: TASR

„Az uniós vezetők tanácskozásán a kormányfő arra támaszkodik, amiről korábban a szakminiszterek, ebben az esetben a gazdasági miniszterek egyeztettek. Minden egyes minisztériumnak minden esetben az ország polgárainak érdekei szerint kell eljárnia, és a kormányfőnek nincs tudomása arról, hogy most ennek ellenkezője történt” - közölte Ľubica Janíková, a kormányfő szóvivője.

Gyimesi pénteki sajtótájékoztatóján azzal vádolta meg Sulíkot, hogy nem használta ki a lehetőséget, és Eduard Heger kormányfő számára nem készített elő megfelelő alapanyagokat az uniós csúcsra, hogy jobb feltételeket érjen el Szlovákia számára. Szerinte ennek az lehet a következménye, hogy emelkednek az üzemanyagárak, üzemanyaghiány lép fel, sőt akár az is megtörténhet, hogy le kell állítani a Slovnaftot. Gyimesi ezért lemondásra szólította fel Sulíkot, de azt nem árulta el, hogy aláírásgyűjtésbe kezd-e a parlamenti képviselők között a leváltás indítványozása érdekében. Sulík azzal válaszolt, hogy Gyimesi tulajdonképpen Eduard Heger kormányfőt bírálja, aki Brüsszelben beleegyezett az embargóba. Az OĽANO nyilatkozatban állt ki Heger mellett.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.