2022. június 3., 16:31

Sulík: Gyimesi végső soron a kormányfőt bírálja

Richard Sulík (SaS) gazdasági miniszter visszautasítja Gyimesi György OĽANO-képviselő állításait és a felszólítását, hogy mondjon le, mert kudarcot vallott az orosz kőolaj embargójával kapcsolatos tárgyalások során.

Sulík
Fotó: TASR

Mivel az olajembargót Eduard Heger (OĽANO) kormányfő fogadta el az uniós csúcson, Gyimesi végső soron a kormányfőt bírálja – jelentette ki Sulík.

Gyimesi képviselő nem érti a probléma lényegét. Először is a tényekkel kellene megismerkednie, mielőtt engem bírál és távozásra szólít fel. Az embargót Eduard Heger (OĽANO) kormányfő fogadta el az uniós csúcson, így Gyimesi végső soron magát a kormányfőt bírálja”

– mondta Sulík.

A gazdasági miniszter hozzátette, hogy néhány napja Igor Matovič, az OĽANO elnöke még azzal vádolta, hogy a Slovnaft érdekeit képviseli, most pedig Matovič egyik képviselője vádolja meg azzal, hogy megkárosította a Slovnaftot. „Szlovákia álláspontját, amit a gazdasági minisztérium továbbított, magával a kormányfővel egyeztettem” – hangsúlyozta Sulík. Hozzátette, ha Hegernek az az érzése, hogy nem végezte rendesen a munkáját, megvan a lehetősége, hogy leváltsa.

Gyimesi pénteki sajtótájékoztatóján azzal vádolta meg Sulíkot, hogy nem használta ki a lehetőséget, és Eduard Heger kormányfő számára nem készített elő megfelelő alapanyagokat az EU-val való tárgyaláshoz, hogy ne érje kár az országot.
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.