2022. október 16., 14:14

Gyimesi György nem támogatja a regisztrált partnerséget

Gyimesi György (OĽANO) és Erik Tomáš (független, Hlas SD) parlamenti képviselők nem támogatják az azonos nemű személyek regisztrált partnerségét.

Erik Tomáš, Jana Bittó Cigániková és Gyimesi György (b-j)
Erik Tomáš, Jana Bittó Cigániková és Gyimesi György (b-j)
Fotó: TA3

A politikusok erről a TA3 hírtelevízió vasárnapi vitaműsorában beszéltek. Azt viszont támogatják, hogy az azonos nemű párok örökölhessenek egymás után, illetve betekinthessenek egymás egészségügyi dokumentációjába.

Jana Bittó Cigániková (SaS) a szerdán, két meleg férfi sérelmére elkövetett kettős gyilkosságot követően úgy gondolja, már kevesek az üres gesztusok és szavak. Gyimesi nem érzi magát felelősnek a tragédiáért, Erik Tomášt pedig az zavarja, hogy az ügyet átpolitizálták.

Szerinte olyan jogszabályokat kell elfogadni, amelyek korlátoznák a gyűlölködő megnyilvánulásokat, melyet szerinte a virtuális térben ugyanolyan komolyan kellene sújtani, mint a valósban. Szerinte ebben össztársadalmi konszenzus várható. Bittó Cigániková felszólította az embereket, jelentsék be, ha valaki gyilkosságot, vagy gyűlöletbűncselekményeket támogat az interneten. Egyben bevezetné az iskolákban az LGBTI közösség tagjaival kapcsolatos érzékenyítést.

Gyimesi György azonban azt szeretné, ha nemcsak erről a közösségről, hanem minden kisebbségről, és más rasszok képviselőiről is tanulnának a gyerekek.

Erik Tomáš szerint a tolerancia helyénvaló, de az is fontos, hogy a konzervatív értékekről és a hagyományos családról is beszéljünk.

A fővárosi Zoch utcai, öt emberéletet követelő gázolással kapcsolatban Tomáš és Gyimesi úgy gondolják, szigorítani kell az ittas vezetésért járó büntetéseket. Bittó Cigániková, szakemberekre hivatkozva úgy gondolja, a jelenlegi büntetések elegendőek.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.