2021. február 19., 14:00

Fico: Az orosz vakcina beszerzésének a leállítása a kormány egyértelmű oroszellenessége

Robert Fico, a Smer elnöke szerint az orosz vakcina visszautasítása egyértelműen az oroszellenesség megnyilvánulása, amely az emberek érdekeit veszélyezteti.

fico

A volt kormányfő ezt azt követően jelentette ki, hogy a kormány döntése következtében visszautasította az orosz Szputnyik V vakcinát.

Fico szerint a kormány ennek a döntésnek az értelmében csak a nyugati érdekeket akarta kiszolgálni.

A Smer elnöke kijelentette, a szlovák külpolitika kiegyensúlyozottsága véget ért, és egyértelműen a nyugati külpolitikát követik, amely oroszellenes.

Azt is elmondta,

nem rajong az oltásért, de szerinte az emberek számára lehetővé kell tenni minden vakcinát.

A Smer elnöke nem érti, hogy a kormány miért nem szavazta meg az orosz vakcina engedélyezését, mivel ezt a kormányfő Igor Matovič (OĽaNO) terjesztette be, a kormánya pedig ebben nem támogatta.

Elmondása szerint

a Za ľudí pártnak a kormányban nincs olyan nagy súlya, hogy ezt ők állították volna meg, ez a döntés arról tanúskodik, hogy a kormány oroszellenes politikát folytat, valójában nem is akarták.

Fico szerint a Smernek mindig is az lesz az álláspontja, hogy a világnak négy része van, ezért nem lehet mindent egyoldalúan szemlélni, mint ahogy azt a jelenlegi kormány teszi. Ugyanakkor kifejtette, Szlovákia az európai térséghez tartozik, és fontosnak tartja Szlovákia Európai Uniós tagságát, a nemzetközi jog gyakorlását is.

 

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.