2021. július 23., 11:09

Boris Kollár a rendőrséget teszi felelőssé a parlament előtti incidensekért

Boris Kollár (Sme rodina), a parlament elnöke a parlament épülete előtt zajló zavargásokért a rendőrséget és a rendőrfőkapitányt, Peter Kovaříkot hibáztatja.

tüntetés
Fotó: TASR

A TASR hírügynökséget Boris Kollár tájékoztatta. A parlament elnöke hozzátette, a rendőrök a tüntetők ellen könnygázt is bevetettek, és

a parlament épülete előtt zajló tüntetésen megsérült egy rendőr is.

Kollár szerint a parlament ennek ellenére is ülésezik, bár a tüntetők miatt reggel sem az újságírók, sem pedig a képviselők nem jutottak be az épületbe. A házelnök a rendőrséget kritizálja.

Kollár szerint

ha a rendőrség kellőképpen biztosítaná a rendet, és a tüntetőket legalább 50 méter távolságban tartaná a parlament épületétől, nem lenne ilyen kritikus a helyzet.

Azok az emberek valami ellen tüntetnek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy vízágyúkat, könnygázt, és egyéb eszközöket kell ellenük bevetni

- mondta Kollár, aki hozzátette,

a tüntetések eddig mindig békésen zajlottak, de pénteken ez kicsúszott a rendőrség ellenőrzése alól.

Kollár szerint ez nem normális ami történik, a kialakult helyzetért a rendőrfőkapitányt, Peter Kovaříkot teszi felelőssé.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.