magyar 2024 21
Előbb van a gondolat, majd a vers, végül a tett
Magyar7 - 21. száma

Amikor a csendes lázadó őrült merénylővé válik

Találkozott a Selyemút és a magyar út

Légüres évek Csáky Pál majdnem felülnézetéből

2022. szeptember 13., 17:30

Az SaS felmérné a kisebbségi kormány támogatottságát

Miután befejeződik a parlament 71., rendkívüli ülése Roman Mikulec belügyminiszter leváltásáról, a soron következő, 72., rendes ülés elején a kormányból frissen távozott Szabadság és Szolidaritás felmérné a kisebbségi kormány támogatottságát.

Michal Sipos
Fotó: TASR

Az SaS képviselői nem prezentálnák jelenlétüket az ülés elején, így blokkolva annak megnyitását. Ma a parlamentből kiebrudalt Marián Kotleba pártja, a Mi Szlovákiánk Néppárt jelentette be, hogy blokkolni szeretné a parlament működését.

Az OĽANO frakcióvezetőjét, Michal Šipošt meglepte, hogy az SaS a kormányból való távozása után azonnal a koalíció ellen fordul. Anna Zemanová, az SaS frakcióvezetője szerint viszont amire készülnek, abban semmi rendkívüli nincs.

Az ülés elején felmérést végzünk, kivel akar kormányozni a kisebbségi kormány, hol talál támogatókat az ülés megnyitásához"

– mondta a 21 képviselővel bíró párt frakcióvezetője.

Azért a liberálisok nem viszik túlzásba a kísérletezgetést, Roman Mikulec belügyminiszter menesztését például nem fogják megszavazni.

Šipoš ezt másképp látja.

Senki közülünk nem zavarta ki az SaS-t a koalícióból. Szabadon döntöttek a távozás mellett. Most, amikor az ország ilyen nehéz helyzetben van, el kell dönteniük,  hogy ártani akarnak az embereknek, vagy betartják az ígéretüket, és konstruktív ellenzékként fognak viselkedni"

– mondta.

Šipoš szerint pártjának nincs semmilyen egyezsége senkivel arról a koalíció tagjain kívül, hogy megnyomják-e a jelen gombot az ülés elején. Abban bíznak, hogy nem a rosszindulat, hanem az embereknek való segítségnyújtás fogja vezetni a képviselőket.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.