2022. május 6., 13:50

A környezetvédelmi tárca elé öntötték a Sajó szennyezett vizét a Szövetség politikusai - KÉPEKKEL

A környezetvédelmi minisztérium elé vittek ezer liter szennyezett vizet a Sajóból a Szövetség politikusai.

örs
Médialapozó
Fotó: Orosz Örs FB-oldala

Orosz Örs a szociális hálón közzétett pénteki bejegyzésében úgy fogalmazott: 

Elfogadhatatlan, hogy 74 napja ömlik a mérgező bányavíz a folyóba, folyamatosan megy az egymásra mutogatás, de érdemi változás a mai napig nem történt!
A rozsdával és káros anyagokkal szennyezett vizet, amely február közepétől folyik keresztül Gömörön Orosz Örs, Nagy György és Burdiga Pál, a Szövetség megyei képviselői, Beke Beáta elnökségi tag és a párt gömöri képviselői, Hamelli Zsuzsa, Vavrek István és Hudár Zoltán küldték a miniszternek.

A Sajó folyón zajló ökológiai katasztrófa 74. napja tart. Annak ellenére, hogy az első vízvizsgálatok riasztó eredményei már február 24-én ismertek voltak, a felelős szervek azóta sem találtak megoldást a problémára. A Szövetség emlékeztetni szeretné őket saját tétlenségükre.

Orosz Örs elmondta, Ján Budaj környezetvédelmi miniszter hosszú hetek alatt nem talált időt arra, hogy a helyszínre utazzon és az Alsósajó, Pelsőc, Tornalja vagy Rozsnyó lakosai számára égető probléma iránt legalább minimális érdeklődést mutasson. Ehelyett egy másik minisztériumra mutogatott. Két és fél hónapig tartott az, hogy a környezetvédelmi miniszter javaslatot terjesszen elő pénzügyi keret elkülönítésére, amit az ökológiai katasztrófa elhárítására fordíthatnának, ezzel is elismerve, hogy Kelet-Szlovákia egyik legnagyobb folyójának állapota az ő felelősségi körébe tartozik.

A Sajó vizét május 5-én Gombaszögnél töltötték fel a tartályba a Szövetség politikusai. A galériában tekintsék meg a helyszínen készült képeinket.
2022-05-05 Gombaszög, Sajó, vízszennyezés
+7 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.