2020. november 21., 19:01

A Csallóközben is folyik a tesztelés

Csallóköz öt településén folyik a tesztelés ma, illetve holnap. Nyékvárkony, Baka, Egyházkarcsa, Vajka és Nemesgomba veszi ki részét a folyamatból, de az eddigi adatok szerint, nagyon kevesen mentek el tesztelni. 

Fotó: Reczai Lilla
Nyékvárkony

Nyékvárkonyon az embereknek nem kell sokat sorakozni, ugyanis nagyon gyors ütemben haladt a tesztelés a délutáni órákban. Az ott állomásozó katona portálunknak beszámolt róla, hogy nyugodtan zajlott minden, csupán azokat az embereket engedték be a polgármesteri hivatal nagytermébe, akik a tesztelésre jöttek.

A tesztelési feltételek nem változtak, belépéskor ki kellett fújni az orrot, kezet kellett fertőtleníteni, majd pedig a teszt elvégzése után az emberek türelmesen várakoztak bent a teremben. 

Tesztelés III.
Fotó:  Reczai Lilla
Nyékvárkony

Egyházkarcsa síposkarcsai településrészen a lakosok a községháza mellett várakoztak a szép időben, itt sem kellett egyébként sokat sorban állni a tesztelés miatt. 

Tesztelés III.
Fotó:  Reczai Lilla
Egyházkarcsa (Sípos-Karcsa)

A nemesgombai községi hivatal előtt  csupán akkor sorakoztak az emberek, amikor a délutáni fertőtlenítést hirdették ki. Az egyik sorban álló jányoki lakost megkérdeztük, miért jött Nemesgombára tesztelni, ha nem helyi lakos, aki erre csak annyit mondott: "Szeretném tudni, hogy mit mutat a teszt."  

Tesztelés III.
Fotó:  Reczai Lilla
Nemesgomba

Az ott dolgozó katona elmondta portálunknak, hogy csökkent a helyi lakosok érdeklődése a tesztelés iránt, a nap folyamán (eddig) több mint 250 tesztet végeztek el, de ez a két héttel ezelőtti teszteléshez képest nagyon kevés (több mint 350 volt egy nap). Sokan jöttek Pozsonyból, Somorjáról, Úszorról teszteltetni, de jöttek különféle cégek alkalmazottai is. Nemesgombán csak a szombati napon tartják meg a tesztelést. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.