2023. február 20., 08:51

Itt a farsang, áll a bál a Glamourral – KÉPEKKEL

Pár nappal ezelőtt a vásárúti József Attila Magyar Tannyelvű Alapiskola alsó tagozatosainak pompás hangulatú karneválján csíptem el a helyi kulturális központban a mindig vidám Glamour zenekart, amely már a harmadik hangzóanyagán dolgozik. Ismét nagy sikert arattak a kicsik körében és ezúttal sem maradhatott el az utolsó dalnál a „buborékvarázs”.

img_20230216_145448
Galéria
+10 kép a galériában
Glamour zenekar
Fotó: Lacza Gergely

Esküszöm, sok mindent láttam már, de egy alsó tagozatos maszkabálon Guy Fawkes-álarcos, fegyveres(!) Anonymoust, aki hackernek mutatkozik be, még nem. Ráadásul mindjárt kettőt, igaz, a másik nem tartott a kezében sem kalasnyikovot, sem aknavetőt. Na mindegy, biztosan bennem van a hiba, gondoltam. Egy jó buli persze nem maradthat sztárvendég nélkül: a gyerekek körében már visszatérő vendég a Glamour duó. A fellépés után „Minnie”-vel, vagyis Fucsek Veronika énekesnővel beszélgettem.

img_20230216_135754
Karnevál, Vásárút, IV. osztály (2023)
Fotó:  Lacza Gergely

Milyen érzés volt újra itt lenni?
Minden alkalommal csodálatos érzés itt játszani, most is kitűnő volt a hangulat, úgyhogy repes a szívünk.

Miről szól az éppen készülő új album?
Nagyon sokrétű lesz ez az anyag, ugyanis lesz rajta versmegzenésítés, születésnapos dal, állatos témák, tornás dal és olyan szerzemények is, amelyekhez már készült videoklip, de még nem kerültek rá egyik lemezünkre sem. Ezek a Légvár és a Számolós dal.

Már javában benne vagyunk a farsangi időszakban, gondolom, ilyenkor sok a fellépés, de hogyan néz ki az idei naptáratok?
Sőt, már lassan vége is a farsangnak. Ma már volt egy fellépésünk Somorján, pénteken Nyárasd és Nemesócsa, Szombaton Szímő, vasárnap Farnad, szóval nem unatkozunk. Utána hamarosan itt a húsvéti fellépéssorozat, de addig folyamatosan dolgozunk az új CD-n, ami terveink szerint idén nyáron megjelenik.

img_20230216_140632
Glamour zenekar
Fotó:  Lacza Gergely

A legtöbb zenész a Covid időszakát arra használta ki, hogy dalokat szerzett. Nálatok is így volt?
Én is azt gondoltam, hogy majd több dal születik ebben az időszakban, de nálunk ez úgy működik, hogy amikor sorozatban járunk a fellépésekre és pörgésben vagyunk, akkor jobban tudunk dolgozni az új dalokon is. Ez azért lehet, mert akkor olyan motivációnk is van, hogy egy új fellépésre új dallal is szeretnénk előrukkolni. Tehát mi így működünk. A Covid alatt így inkább pihentünk (mondjuk kellett is már nekünk) és videós tartalmakat készítettünk. Ja, és online koncertünk is volt, mivel nem tudtunk találkozni a közönségünkkel. Voltak olyan kérések, hogy dalt szerettek volna, és azt mi nagyon szívesen eljátszottuk és feltettük az internetre. Persze a személyes kontaktust jobban szeretjük, mint a kamerának éneklést. Azt sem titok, hogy a zenélés mellett dolgozunk is, így nem olyan egyszerű mindent egyszerre csinálni. Amikor a nyári időszakban egy kicsit feloldották a korlátozásokat, akkor ahová lehetett, oda természetesen ellátogattunk.

Ha már itt tartunk, azt talán kevesen tudják, hogy mi a polgári foglalkozásotok...
Én a Közgazdaságtudományi Egyetemen végeztem Pozsonyban, könyveléssel foglalkozom, a párom Laci pedig sofőr egy cégnél, ami a fellépésekkor is jól jön, hiszen egy profi szállítja a zenekart.

img_20230216_143230
Glamour zenekar
Fotó:  Lacza Gergely

Történt-e már valamilyen érdekes, vicces vagy megható pillanat a fellépéseitek során?
Mindegyik koncert valamiért különleges, de mindegyik más, és az egész a gyerekektől is függ. A legjobb érzés viszont az, amikor látom, hogy a gyerekek szemében visszatükröződik az öröm meg a boldogság, amikor átölelnek és odaszorítanak magukhoz és szinte el sem akarnak engedni bennünket. Ez olyan érzés, mintha a barátjuknak fogadnának, de sokszor azt is gondolták, hogy tanító néni vagyok. Sőt, gyakran még a felnőttek is azt gondolják, hogy civilben tanítók vagyunk. Ha bármilyen fáradtak is vagyunk, vagy épp nehéz napunk van, egy koncert után akkor is boldogan és feltöltődve érünk haza. Úgy gondolom, ezért tényleg érdemes csinálni.

img_20230216_151916
Glamour zenekar
Fotó:  Lacza Gergely
img_20230216_135754
Galéria
+10 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.