2022. december 7., 18:01

Exkluzív interjú Szijjártó Péterrel: Mi magyarok Brüsszelben magunkért küzdünk, de ez jó a szomszédainknak is - VIDEÓ

A Nézőpont különkiadásának vendége Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter volt, aki kétnapos pozsonyi látogatása alkalmával exkluzív interjút adott a Ma7 médiacsaládnak.

A magyar-szlovák államközi kapcsolatok továbbra is kiegyensúlyozottak, de az elmúlt hónapokban több barátságtalan gesztus érkezett Szlovákia részéről Magyarország irányába. 

Milyen mozgástér kínálkozik a kétoldalú kapcsolatok szorosabbra fűzésére, az esetleges nézeteltérések tompítására?

Van-e lehetőség a visegrádi államok együttműködésére az ukrajnai háború árnyékában? Kaphat-e új lendületet az ukrán-magyar viszony?

Salamoni döntést hozott az Európai Bizottság a Magyarországnak járó uniós források ügyében: jóváhagyta a helyreállítási alap lehívását, de további feltételekhez kötötte a fejlesztési források felhasználását. Mire számíthat Magyarország, mi lehet az alkufolyamat vége? Hogyan érinti mindez Budapest szövetségi politikáját?

Az október 29-i összevont választásokon sikeresen szerepelt a tavaly októberben megalakult egységes magyar párt, a Szövetség.

Mivel járulhat hozzá leginkább a felvidéki magyar érdekképviselet a magyar-szlovák államközi kapcsolatok szorosabbra fűzéséhez?

A ma7 politikai magazinműsorának különkiadásában Kolek Zsolt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert kérdezte.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.