Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2023. július 28., 14:17

,,Összenő, ami összetartozik'', a Szövetség képviselői a legújabb Ipoly-híd átadásán mutattak rá az együttműködés fontosságára - VIDEÓKKAL

Helemba és Ipolydamásd között egy új határátkelési pont létesült. A Magyarország és Nyitra megye együttműködésével megvalósult beruházást, a legújabb Ipoly-hidat ma ünnepélyes keretek közt hivatalosan is átadták a közúti forgalomnak, amellyel rég megfogalmazott cél vált valóra. 

Csenger Tibor -  Helemba
Fotó: Czibula Csaba

A 2000-ben leomlott korábbi gyalogos- és kerékpáros acélhíd szerepét ma egy masszív, közúti forgalomra is  alkalmas híd vette át. 2008-ban került Nyitra megye asztalára a hídépítésre megfogalmazott igény, amely a 2009-2014-es időszakban szünetelt, majd a magyar képviselők közbenjárására leporolták és újratárgyalták a lehetőségeket. 

A Szövetség párt Nyitra megyei képviselőinek jelenlétében tartott sajtótájékoztatón kiemelték, hogy 

a híd megépítésével nem csupán a határ két oldalán élő lakosok közlekedésének hatékonyságán javítottak, hiszen a korábbi 24 km-es kitérő ma már csupán egy kilométert tesz ki, a fél órányi autózás pedig gyalogosan is pár percre redukálódik a mai naptól, hanem a környék ezzel bekerül a turisztikai vérkeringésbe, illetve a munkahelyteremtés szempontjából is újabb lehetőségek nyílnak meg mindkét oldalon. 
Videó:  ma7

Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke a hídépítés gyakorlati részleteibe avatta be stábunkat. Elmondta, hogy

regionális szinten a magyar képviselők bizonyítottak ezzel, hiszen az építkezés elejétől a végéig kivették részüket a munkálatokban, a szeptemberi választásokon pedig esélyt kérnek arra, hogy nagyobb színtereken is megmutathassák, mire képesek a Felvidék lakóiért.''
Videó:  ma7

Farkas Iván, aki személyesen nyújtotta be a megyére évekkel ezelőtt a három Ipoly-híd építésének kérelmét, ma hatalmas sikernek és előrelépésnek könyvelte el a hídavatást.

Kiemelte, hogy az eddig zsákfaluként funkcionáló Helemba megőrzött értékei elérhetőbbek lesznek így mindenki számára.  

Videó:  ma7

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.