2022. március 14., 13:03

Nagyszombat megye első menekültszállóját nyitották meg ma Galántán - VIDEÓKKAL

A Galántai Műszaki Szakközépiskola biztosítja elsőként a nagyszombati megye által kialakított menekültfogadó központot.   

A galántai Műszaki Szakközépiskola épülete
Fotó: ma7

Az iskola olyan szabad épületrésszel rendelkezett, amely a pandémia során kihasználatlan lett. Ezeket a szobákat felszabadítva tud 57 menekültet fogadni az iskolán keresztül a megye az Ukrajnából menekülőknek. Elsősorban anyák és gyermekeik érkezését várják.

Berényi József, Nagyszombat megye alelnöke elmondta, Nagyszombat megye első körben tizenötezer eurót szabadított fel támogatásként az iskola számára, biztosítja az étkeztetést, az ingyenes szállást és szociálist támogatást az iskoláztatásokra. Úgy fogalmazott:

Új fejezet az iskola, megye életében is. Az ide érkező menekülteken keresztül testközelből tapasztalhatjuk majd meg a háború borzalmait. 
Videó:  ma7

 


Forró Krisztián, a Szövetség elnöke elmondta, úgy, ahogy a pandémia során, az önkormányzatok és megyék mindig megoldották és elsőként reagáltak a válsághelyzetekre, úgy most is ez érvényes. 
Videó:  ma7

Kiss Beáta, a Galántai Műszaki Szakközépiskola igazgatója elmondta, egy hete készülnek arra, hogy befogadóképessé tegyék a szobákat. A megyével együttműködve tudják így befogadni a menekülteket. 

Videó:  ma7

Az adománygyűjtés folytatódik, valamint a napokban eldől, hogy Dunaszerdahelyen hol lesz a napokban hasonló szálló. 

A Szövetség sajtótájékoztatója
Fotó:  ma7
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.