2024. január 24., 16:00

A Hagyományos Felvidéki Magyar Bálon 25. alkalommal találkozhatott a Kárpát-medencei magyarság - VIDEÓ

A Párkányhoz közeli Libádon, amely az egész Kárpát-medencei magyarság találkozóhelye a farsangi időszakban, immáron negyed évszázada összpontosul egy önfeledt mulatozásra az anyaországi és külhoni magyarság. A Felvidéki Magyar Bál fővédnöke kezdettől fogva Kövér László, az Országgyűlés elnöke, aki rendszeres résztvevője is az eseménynek, idén azonban kötelességei miatt nem tudott részt venni a bálon. 

A bálon részt vett még Erős Gábor, Országgyűlési képviselő, Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke, Erdélyi Rudolf Zalán, a  Betlen Gábor Alap Zrt.vezérigazgatója, Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke, Steindl Balázs,Esztergom megyei jogú város alpolgármestere, Forró Krisztián, a Magyar Szövetség országos elnöke, Csenger Tibor, Nyitra megye alispánja, Farkas Iván, Bolya Szabolcs, Farkas Attila a Magyar Szövetség Nyitra megyei képviselői, Edmár Attila, a Magyar Ifjúsági Konferencia elnöke.

Az idei rendezvény fényét emelte, hogy a Magyar Királyi Koronaőrség díszkíséretében a Szent Korona hiteles másolatát is megtekinthette a mulatozó társaság. A szigorú protokoll szabályokat betartva fotózkodni is lehetősége nyílt az érdeklődőknek. 

Az ünnepélyes megnyitón közreműködött Vadkerti Imre, akinek tolmácsolásában elhangzott nemzeti imánk, a Himnusz, és a Székely Himnusz is, Timkó Eszter, Jászai Mari díjas színművésznő, a Budapesti Új Színház tagja szavalataival kápráztatta el a megjelenteket. A Szőttes Kamara Néptánccsoport produkciójával ért véget a megnyitó, akik táncba hívták az illusztris vendégeket, ezzel kezdetét vette az önfeledt szórakozás, ahol komoly dolgokról is szó eshetett, kötetlenebb hangulatban.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.