2021. augusztus 26., 15:26

Kivonul a japán Kasai Léváról - 264-en kerülnek az utcára

A lévai ipari parkban befejezi tevékenységét a Kasai Slovákia társaság, amely egy japán autóipari beszállító egyetlen szlovákiai leányvállalata. A lévai munkahivatalban már májusban bejelentették a tömeges elbocsátást. A terveik szerint júniustól az év végéig 264 alkalmazottjukat fogják elbocsátani.

kasai lévai ipari park

A távozás bejelentése meglepte a lévai polgármestert, Ján Krtíkot, és csak arra tud gondolni, hogy a vállalatnak nem jöttek be a számításai Szlovákiában.

A cégvezetés nem adott további magyarázatot a döntésükre, csupán annyit nyilatkoztak, hogy mindent megtettek, hogy megőrizzék a leányvállalatot, és az elbocsátottaknak tisztességes végkielégítést biztosítanak.

A Kasai Slovakia, s. r. o. egyetlen tuljadonosa a japán anyacég a Kasai Kogyo Co Ltd. A lévai beruházásnak 2018-ban fogtak neki, és körülbelül egy év után, 2019 tavaszán el is indították a termelést. Az üzemük 26 250 négyzetméteren épült fel, amelyből hétezret be is építettek. A főleg a belső műanyag alkatrészek gyártására összpontosítottak  az autóiparnak. Társaság elsősorban a nyitrai Jaguar Land Rover számára dolgozott.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.