2023. március 29., 09:16

Jön a képviselőkre a TikTok nélküli világ, esetleg csiki-csukival

Blokkolják a TikTokot a parlament összes irodájában, nem lehet használni az alkalmazást sehol az épületben. Erről levélben értesítette a képviselőket Daniel Guspan, a parlament irodavezetője. Az alkalmazás parlamenti használata állítólag kibernetikai kockázatot és veszélyt jelent az ország biztonságára, illetve stratégiai érdekeire.

Tiktok
Fotó: unsplash.com

Szegény parlamenti képviselők! Elveszik kedvenc játékszerüket! Vajon most mihez kezdenek magukkal a parlamenti széksorokban unatkozva, amikor véletlenül ott tartózkodnak?

Se Tik, se Tok, csak az a hétköznapi parlamenti gürizés és a monoton szavazások. Néha még este is bent kell tartózkodniuk, ha elhúzódik egy parlamenti vita. Olyankor jólesett a telefonon vagy a számítógépen nézelődni a világhálón, mindig nem lehet a parlamenti büfében üldögélni.

Így utólag visszagondolva, az elmúlt hetekben többször is előfordult, hogy határozatképtelen volt a parlament, például a MiG-29-es vadászgépek átadásának, valamint a korábbi időpontra előre hozott választásról szóló rendkívüli ülés megnyitásánál is. Pedig ott lézengtek a képviselők a környéken, talán éppen tiktokoztak valahol, nem volt idejük „lényegtelen” kérdésekkel foglalkozni. Abban igazuk volt, hogy minek erőltették volna magukat, a MiG-29-esek parlamenti határozat nélkül is útra keltek Ukrajnába. A kormányközi megállapodáshoz állítólag nem volt szükség a parlament jóváhagyására. Minek is húzták volna parlamenti vitával és szavazással az időt feleslegesen?

 Juraj Krúpa (SaS), a parlament védelmi bizottságának elnöke ki is jelentette, hogy 

a MiG-ek nagy segítséget jelentenek az ukránoknak, nekünk viszont csak egy halom ócskavasat, nem használjuk őket, nem védjük velük a légterünket, és ha nem lenne háború Ukrajnában, akkor fizetnünk kellene a likvidálásukért…”

És a roncsok szépen útra keltek, sőt repültek Ukrajnába a népakarat ellenére. Az, hogy az ország lakosságának 60 százaléka ellenzi a hadi eszközök küldését, egy fikarcnyit se számított. Döntött a megbízását töltő kormány, aztán majd szeptemberben a nép fog dönteni róluk… Naď védelmi miniszter szerint minden rendben volt, azt a korábbi ígéretét, miszerint a parlamentben tárgyalnak majd a MiG-ek átadásáról, teljesítettnek tekinti, ugyanis a törvényhozás védelmi és külügyi bizottsága is napirendre tűzte a kérdést. Csupán a plénum nem tárgyalt róla és nem is szavazott...

A kormányképviselők arroganciája nem ismer határt, mert közben bojkottálták az előrehozott választások időpontjának megváltoztatására tett javaslat megtárgyalását is, azóta kifutottunk a határidőkből.

Bizonyára arra gondoltak, hogy szeptemberre jobban összeszedik magukat a kormánypártok és utódpártjaik, és a MÍG-eket is elfelejtik őszig a választók. Nem fogják, mert minden felmérés arra mutat rá, hogy a polgároknak elegük van a mostaniak megbízásából, és minél hamarabb szeretnének választani egy másik kormányt! Nehéz ezzel szembesülni, de csak magukat okolhatják, hogy idáig jutottak.

Talán már korábban kellett volna betiltani a parlamentben a képviselők és az alkalmazottak számára a tiktokozást, mivel a hírek szerint a függőség mellett mentális betegségeket, viselkedéses zavarokat és szorongást is okozhat.

Az ország számára a kibernetikai veszély mellett ezek a mellékhatások is komoly veszélyforrást jelentenek, mert kedvezőtlenül befolyásolhatják a képviselőket a józan döntések meghozatalában. Talán ki kellene terjeszteni a tiltást a minisztériumokra is, adott esetben a külügyi tárca van a legnagyobb veszélyben...

Azért mégse legyenek elkeseredve a képviselők, mi se sajnáljuk őket annyira, mert ugyan a TikTokjukat elvették, de megmaradt nekik a face és az insta is! Majd csak kihúzzák ezekkel valahogy szeptemberig…

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.