cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2022. január 9., 08:16

Jakab csak egy eszköz. Lehet, maga se tudja

Ha a politikai sunyiságot tanítanák, akkor Jakab Elemér tananyag lehetne, ahogy a bukott és ellentmondásos múltú politikus előbb megválaszttatta magát a Híd-platform nagymihályi járási elnökének, majd Sólymosék statisztálása mellett bejuttatta magát a Szövetség Országos Tanácsába. Jakabnak jó iskolája volt a platform elődpártjában, ahol olyan nagymesterektől, mint Bugár, Bastrnák, Érsek leshette el a politikai cselszövés mesterségét.

jakab elemér
Fotó: TASR/AP

Többen vélik úgy, ez a tett provokáció a Híd részéről, az első lépés az épphogy megalakult Szövetség szétverése felé vezető úton. Hiszen előre látható volt a hidas-jakabos lépés következménye: a közfelháborodás, valamint a másik két platform és a Szövetség legfelsőbb szerve részéről kikényszerített reagálás Jakab jelölésére. Meg kellett szólalniuk, el kellett mondaniuk az üggyel kapcsolatban a saját véleményüket, hiszen amennyiben az alapszabályra hivatkozva csöndben maradnak, saját magukról állítanak ki bizonyítványt.

Így viszont beleestek a Híd-platform csapdájába, amely most arra hivatkozik, hogy az egyes platformok képviselői a vitás kérdéseket nem a párton belül igyekeznek megoldani.

Nagyon jól tudták előre a hidasok, hogy a többiek bele fognak lépni a Jakab képében útra pottyantott tehénlepénybe. Bugárnak se kellett több a trutymókeveréshez! 

Az is lehetséges, hogy ő maga beszélte rá komáját a tehénlepény-szerepre. Nem véletlen, hogy ennek kapcsán újra hallatta hangját a poraiból főnixmadárként éledező magyarpolitikus-imitátor. Kifejezte sajnálatát, hogy az MKP- és Összefogás-platform elhatárolódott Jakab Elemér korábbi hidas parlamenti képviselőtől. Nagyon jól tudta, hogy a provokációra csak ez lehet az egyetlen válasz. A hidas boszorkánykonyhából tehát továbbra is felszáll még a füst.

Kifogásolta azt is, hogy Berényi József előállt a platformrendszer felszámolásával. Tegyük hozzá, hogy jogosan, kivédendő az ilyen helyzeteket a jövőben.

Tudják, hogy a Híd szempontjából a platformok felszámolására még nem érett meg az idő, előbb meg kell erősödniük a Szövetségben.

Addig ilyen parasztvakító, látszatdemokratikus fricskákkal kell odapörkölni a többieknek. Ki kell várni a magyarországi parlamenti választások alakulását is. Ugye mi megmondtuk alapon egy „makizajos” váltás az ő malmukra hajtaná a vizet, vidám tánclépésben léphetnének előre akkor a magyarországi kapcsolatrendszerükkel, amelyet bizonyára már most építgetnek titokban, ugyanúgy, mint a közelmúltban gyökerező szlovákiait is. Ezért kellett nekik elítélni a Szövetség elnökének részvételét a Fidesz kongresszusán.

Aztán elpuffantott Bugár egy olyan frázist is, hogy Forró Krisztiánnak, a Szövetség elnökének szembe kell fordulnia saját elődpártjával is, ha jót akar és össze akarja tartani a közös pártot.

Tegyük hozzá, hogy a Híd platformjának is meg kellene szabadulnia az egykori vegyespártos múltjától és elnökétől, valamint az ármánykodásoktól is. Mivel most úgy tűnik, az alapszabállyal ugyan összeegyeztethető, de etikátlan OT-tagjelöléssel kicsit túllőttek a célon. „Erről házon belül kell beszélni” – jelentette ki a helyzetet mentő szándékkal Rigó Konrád, a Híd platformjának elnöke.

Jakab Elemér lehet, hogy soha nem lesz a Szövetség Országos Tanácsának tagja, vagy csak átmenetileg, nagyon rövid ideig lesz ott, de a személyét övező hercehurcával bogarat lehet tenni az emberek fülébe. És már a folytatásról is elmélkedett az egykoron felvidéki magyar királyként is emlegetett hidas pártvezér: ha ez a párton belüli, de a választókat terhelő ellentét folytatódni fog (amelyet ők váltottak ki), a Szövetség sok voksot fog veszíteni, köztük az övét is. Tegyük hozzá, Bugár eddig sem szavazott magyar pártra.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.