2021. március 15., 08:04

Habár felül a maszk, és alul a járvány árja, azért a járvány az úr

Egyelőre legyőzhetetlennek tűnik a koronavírus! Sorrendben már a második március idusát töltjük miatta méltatlan, embertelen körülmények között! Ki ne tudná a magyarok nagyvilágában, hogy ilyentájt szoktunk emlékezni a magyar forradalom hőseire, akik vérüket adták a szabadságért?

Fotó: magyarhirlap.hu

Rabok legyünk vagy szabadok? Tették fel a kérdést azokban a forradalmi napokban Petőfiék. Nem volt kérdés: szabadok! De nem volt elég költeménybe foglalni a felvetést,

tenni is kellett érte, a szabadságot nem osztogatják ingyen!

Tudják ezt nagyon jól a magyarok, a történelemben megedződtünk! Dózsa György, II. Rákóczi Ferenc, Kossuth Lajos népe és az ötvenhatosok nemzedéke. Megannyi kiontott vér, halál, fájdalom és börtön a szabadságvágyért! Hősök és vértanuk történelmi gyülekezete a magyar nép! Camus, a nagy francia író jól megmondta:

A legázolt bilincsbe vert Magyarország többet tett a szabadságért és igazságért, mint bármelyik nép a világon…” 

De egész más motiválta a szabadságvágyat 1848-ban és egész más 2021-ben: láncra vert nemzetek akkor, és gúzsba kötött nemzetek, emberek ma! Talán könnyebb volt eleinknek, mert látták az ellenséget, tudták kivel állnak szemben, kit kell legyőzni, ha szabadok akarnak lenni! „Mi fekete sárga lelkébe tört verünk” – jelölte meg Czuczor Gergely is célként az ellenséget a Riadójában.

Ma viszont teljesen láthatatlan és megfoghatatlan az ellenség! Hiába hadonásznánk kivont karddal és szuronyos puskával előtte, vagy fenyegetődznénk egy tollszárral a harcmezőn, hogy akasszátok fel a királyokat!

Hamarabb esne le a korona a király fejéről az akasztófán, mint a vírus fejéről ugyanaz! Kard és puska helyett ma maszk és kesztyű! Az ügyesebbeknek már vakcina is jutott! Támadás helyett viszont még mindig csak védekezés!  

Európa (és a világ) csendes, újra csendes! A világjárvány ideje alatt kiürültek a harcterek, elnémultak a frontvonalak, nincsenek háborúk, vérontások!

Még hadgyakorlatok sincsenek, se kicsik, se nagyok, mert féltik a hatalmasok a katonáikat a fertőzés terjedésétől, terjesztésétől. Kényszerből a világ lecsendesült. Legalább ennyi! De a világ most nehezebben vívja ki a szabadságát, utána majd eszmélnie is kell! Nem könnyű a védekezés, mert minden új vakcinafegyverre van válasza a vírusnak, mutálódik és újra támad!

És már nem csak a vírusnak, hanem az egyik vakcinának is van már halálos áldozata! Szlovákiában egy fiatal tanárnő! És Dániában, Norvégiában és Bulgáriában is. A brit gyógyszergyár kizártnak tartja, hogy hiba történt volna az AstraZeneca oltóanyag előállítási folyamatában.

Aki óvatosságra int vele kapcsolatban, azonnal emberiségellenes gonosztevőnek nyilvánítják. Gondoljunk bele, ha ne adj Isten ugyanilyen szörnyűség történne, vagy csupán erősebb allergiareakciót váltana ki valakinek a szervezetében az orosz Szputnyik vagy a kínai vakcina, milyen felháborodást váltana ki a világban! Talán meg is támadnák az országot, de az biztos, hogy az olimpiára csak ukrán zászló alatt mehetnének az orosz sportolók…

Viszont a nyugati gyógyszergyárak esetében kizárt a tévedés lehetősége, őket bemérte, megvizsgálta az uniós gyógyszerügynökség, és jónak találtattak, mert valószínűleg a nyereség és részesedés szent és sérthetetlen dolog! Az Astra viszont meglepetésre bejelentette az oltóanyag-gyártásának mérséklését! Vajon miért tette? Könnyen előfordulhat, hogy a jövőben már csak erre fele fognak szállítani!

Nekünk, közép-európaiaknak megfelel, ugyanúgy, mint a hozzánk dobott másodrendű termékek, élelmiszerek?

1848. március 15. cromwelli üzenete: "Bízzál Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Hiszen napjainkban nem csak az ellenséggel kell megküzdeni, mint 1848-49-ben, hanem a kvázi mi oldalunkon állókkal is! Lásd például az Európai Néppárt családját, ahonnan a Fideszt távozásra kényszerítették!

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.