pedofiltörvény
2021. július 9., 17:41

Csak a szokásos…

Kétségtelen, várható volt, hogy a magyar ellenzék után a brüsszeli fősodor is ráugrik a magyar kormány pedofiltörvényére. Könnyű dolguk volt, megvan rá a forgatókönyv. Az, hogy azonnal homéroszi beszélő nevet („orosz mintára készült”) ragasztottak a törvényre, megszokott dolog, volt már „rabszolga-” és „felhatalmazási” törvény is az elmúlt években, ez egy régi, jól bevált, tudatosan alkalmazott technika. Az, hogy azonnal homofóbnak és kirekesztőnek bélyegezték a tervet, minden érdemi bírálat nélkül (ilyen-olyan NGO-k „szakértőinek” kritikája nem tartozik ebbe a kategóriába), szintén az.

Látva, hogy mi folyik a nyugat-európai és amerikai iskolákban szexuális felvilágosítás címén, látva, hogy milyen agyafúrt módszerekkel verik szét arrafelé a család intézményét, az embernek inkább az az érzése támad, régi elmaradását pótolta most a magyar Országgyűlés. Itthon még feleslegesnek tűnhet evidenciákat törvénybe foglalni (az apa férfi, az anya nő, csak a szülőnek van joga felvilágosítania a gyermekét), Brüsszelben viszont ilyesmire már semmi lehetőség.

Kiviláglik ez abból is, milyen elképesztő válaszreakciót kaptunk a nyakunkba, a nemzetközi visszhang a szokásosnál is durvább volt. A müncheni szivárványforradalom (Regenbogenrevolution), a német–magyaron a pályára berohanó szivárványos félőrült, vagy Mark Rutte holland kormányfő primitív, nyugati gőggel telített elszólása (térdre a magyarokkal) mind-mind azt tükrözik, ezek tényleg meg vannak győződve saját igazukról.

Amit mi itthon normalitásnak hívunk, azt Nyugaton kirekesztésnek, homofóbiának nevezik, ami nekünk evidencia, az Nyugaton megvetendő, reakciós, elavult. Szinte kivétel nélkül mindenhol.

Nyilván a mag-Európában sem hülyült meg mindenki, csakhogy lassan nem marad hangjuk. Nem hagyják. Sőt, tulajdonképpen a tájékozódás lehetőségétől is megfosztja saját polgárait az Unió. A magyar kormány az elmúlt napokban fizetett hirdetést adott fel, pontosabban próbált meg feladni az EU-s tagállamok egy-egy nagy elérésű napilapjában.

Szlovákiában a Hospodárske Noviny, a cseheknél a Dnes, a franciáknál a Le Figaro már lehozta azt a hirdetést, amely tulajdonképpen Orbán Viktor egy júniusi, budapesti konferencián elmondott, az EU jövőjével kapcsolatos elképzeléseit foglalja össze.

A hét pont között olyan elborzasztó, radikális és kirekesztő gondolatokat találni, minthogy az Európai Parlament mára, ideológiai csatatérré süllyesztve, értelmét vesztette, hogy az EU politikáját NGO-k és szupranacionális testületek helyett a nemzetállamok választott kormányainak kell meghatároznia, illetve, irgalom atyja ne hagy el, az európai polgárokat meg kell védeni a járványoktól és az illegális migrációtól.

Csupa-csupa szörnyűség, ugye?! Még jó, hogy annyi nyugati sajtótermék visszadobta Orbán hirdetését! Egy belga lap, a La Libre Belgique legalább üdítő indokot választott magának, „zsurnalisztikai szűrő” hiányára hivatkozva nem közölte a hirdetést, a többiek csak a szokásos paneleket vették elő: jogállam, demokrácia, szabad sajtó, loveislove…

Nem unják még? Mi igen!

Megjelent a Magyar7 2021/27.számában.