cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2024. június 14., 20:00

Újra megnyílik a tornaljai strand

A végéhez közeledik a tornaljai strandfürdő felújítása, amelyet hat év után nyitnak meg újból a nyilvánosság előtt.

 

tornaljai strand

Az egykor népszerű strandfürdőben a munkálatok tavaly júniusban kezdődtek; az első szakaszban felújították a természetes fürdőmedencét, rendbe tették az oldalfalakat és a medence körüli sétányt. A beruházás költsége mintegy 315 ezer euró, amit saját költségvetéséből és 64 ezer eurós regionális hozzájárulásból finanszíroz a város.

Újrafestették a területen található, városi tulajdonban lévő ingatlant, megszépültek a medence körüli padok, az öreg és rossz állapotban lévő nyárfákat kivágták, s újonnan ültetett fűzfákból három élő pavilont alakítottak ki. Ezeken kívül is rengeteg apró, de szükséges, a kulturált környezetet biztosító munkát is elvégeztek.

A fürdő teljes körű rekonstrukcióját 2020-ban készítette elő a város. A terv új medence, csúszda, homokos part és egyéb létesítmények kialakítását foglalta magában. A projekt kidolgozását forráshiány miatt végül megszakította az önkormányzat, s egy kisebb volumenű, ám még így is költséges felújításba kezdett.

tornaljai tengerszem
Fotó:  Tornalja város

 

Győrfi Erika, Tornalja polgármestere közölte, hogy a medence nagy területe miatt megfelelő számú dolgozót is biztosítaniuk kell. Összesen 12 vízimentőre, 3 nővérre, 2 gondnokra, ügyintézőre, és további kisegítő személyzetre van szükség. A vízimentők továbbképzésére is gondoltak egy szakképzett oktató bevonásával, illetve az ápolóknak is megfelelő végzettséggel kell rendelkezniük.

A strandon ételt, italt, frissítőket is fognak árulni, valamint körhinta is lesz. Az ünnepélyes megnyitóra június 29-én, szombaton kerül sor, ezt követően minden nap 9 órától 20 óráig lesz nyitva.

 

Kurincon június 15-én kezdődik a szezon

Folynak a szezon előtti előkészületek a Rimaszombathoz tartozó kurinci Zöld víz üdülőövezetben is. Az elmúlt hetekben elvégezték a szükséges karbantartási munkákat, lekaszálták a területet, kitisztították és feltöltötték a medencéket.

A nyári hónapokban folytatódik az új hullámmedence építése, emiatt kisebb korlátozásokkal kell számolni. Nehezebben lehet majd megközelíteni a kempinget és az egyik röplabdapályát, de az építkezési területet elkerítik, és nehézgépekkel nem fognak dolgozni a területen.

A kurinci fürdő már június 15-én nyit, két héttel korábban, mint a tornaljai strand. A tavalyi évhez képest nem emelkedett a belépőjegyek ára, de a parkolásért napi két eurót kell fizetniük a látogatóknak. A parkolókat a városi rendőrség fogja ellenőrizni.

 

Az írás megjelent a Magyar7 2024/24. számában.

 

 

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.