Torlódásra kell számítani Rimaszombatnál

2021. május 24., 14:22
Virsinszky Tamás

Folytatódik a Rimaszombat északi részén áthaladó I/16-os (Zólyomot Kassával összekötő) főút aszfaltozása, ezért kisebb torlódásokra és várakozásra kell számítani az érintett szakaszon. Rendőrség irányítja a forgalmat.

útfelújítás aszfaltozás
Fotó: vobraze.sk

Az I/16-os állami út felújítását még május elején kezdték meg, azóta az osgyáni letérőtől Rimaszombat Szőlőhegy (Vinica) városrészéig szakaszosan felmarták a régi aszfaltot, s fokozatosan megkezdték az úttest újraaszfaltozását is. Jelenleg a szabatkapusztai kereszteződésnél dolgoznak a munkagépek.

A felújítás alatt álló szakaszokon helyenként jelzőlámpákkal irányítják az autósokat, de a kereszteződésnél rendőri segítséggel terelik a forgalmat. A munkálatok korábbi fázisai során gyakran hosszú kocsisorok alakultak ki, amelynek következtében akár 30-40 perccel is megnőtt a menetidő a Rimaszombat – Losonc szakaszon. Jelenleg mintegy 5-10 perces várakozással kell számolni.

A felújítást végző Eurovia SK cég a teljes 9,3 kilométeres szakasz befejezését és az útfestés elvégzését június 11-re tervezi.

Kövesse facebook oldalunkat is!