2022. május 5., 15:28

Rozsnyói tornatermet vásárol Kassa megye

Egyezségre jutott egy hosszú évek óta húzódó ügyben Rozsnyó városa és Kassa megye, az utóbbi megvásárolja a rozsnyói kereskedelmi és szolgáltatóipari szakközépiskolához tartozó tornatermet.

tornaterem, labda, testnevelés
Fotó: TASR
Illusztrációs felvétel

A szakközépiskola fenntartója Kassa megye. Rozsnyó városa korábban beperelte a megyét, 34 800 euró bérleti díjat követelve a tornaterem használatáért. Az illetékes járásbíróság 2020 májusában fizetésre kötelezte a megyét, amely ez ellen fellebbezett.

A két fél végül peren kívüli egyezséget kötött, a megye megvásárolja a tornatermet. Ezt a rozsnyói városi képviselő-testület a múlt héten hagyta jóvá, mégpedig a szakértői véleményben meghatározott, csaknem 254 ezer eurós áron. A Kassa megyei képviselők pedig hétfői ülésükön szavazták meg a vásárlást azzal a feltétellel, hogy a város visszavonja a keresetet.

Rozsnyó ezt az összeget a város további fejlesztésébe fekteti be”

– közölte Michal Drengubiak polgármester-helyettes.

Michal Domik, Rozsnyó polgármestere a közösségi hálón mondott köszönetet Rastislav Trnka megyeelnöknek és a közreműködő megyei képviselőknek, akik segítettek „egy 19 éves probléma megoldásában”.

Michal Domik, Rozsnyó, Rastislav Trnka, Kassa megye, Nagy György
Fotó:  facebook.com/domik.primator
Michal Domik polgármester, Rastislav Trnka megyeelnök és Nagy György megyei képviselő
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.