Magyar7 - 2024/31.
Magyar varázsmeséink nyomában, népfogyatkozás helyett néptölte és párizsi reményeink
Magyar7 - 30. száma
2024. június 1., 08:25

Rendőrök és tűzoltók is a Jókai suliban!

Rotyogó gulyás pompás illatával és vidám gyerkőcök nevetésével telt meg pénteken a komáromi Jókai Mór Alapiskola udvara. A meleg, koranyári nap nemcsak az iskola diákjait, hanem családjaikat is kicsábította az alapiskola családi napjára, melynek vidám hangulatát az apróbb időszakos esőzés sem tudta megszakítani.

 

Rendezvény a komáromi Jókai Mór Alapiskolában - 2024
Galéria
+5 kép a galériában
Fotó: Horváth Liza Napsugár

A napot Finta Zoltán, az iskola igazgatójának köszöntője nyitotta meg. Ezután, mivel az egész nap során a mozgásé volt a főszerep, közös tornával indultak neki a gyerkőcök a napnak.

Családi nap a komáromi Jókai Mór Alapiskolában 1
Fotó:  Horváth Liza Napsugár

 

Ez után nyomban el is kezdődtek az érdekes és izgalmas programok. Míg délelőtt a gyerekeké volt a főszerep, addig a délután már hamisítatlan családi hangulatban telt, ahol mind a gyerekek, mind a szülők, de persze a pedagógusok is együtt tudtak szórakozni. Többek között kézműves foglalkozások, ásványi kövek megtekintése és vásárlása várta az izgatott diákokat. Ezen kívül alkalmuk volt belekóstolni a kempo és a capoeira rejtelmeibe is, melyekkel nemcsak állóképességüket fejleszthetik, de hasznos önvédelmi fogásokat is elsajátíthatnak.

Családi nap a komáromi Jókai Mór Alapiskolában 2 - 2024 május
Fotó:  Horváth Liza Napsugár

 

Mindezek közben a tűzoltók és mentősök tartottak interaktív előadást, amely során a gyerekek olyan hasznos elméleti és gyakorlati tudást szereztek, mint például az újraélesztés, elsősegélynyújtás vagy épp balesetek és vészhelyzetek kezelése. A gyermekek nagy örömére rendőrkutya bemutatóra is sor került, ahol ámulva nézték, mennyi hasznos és pótolhatatlan feladatot tudnak négylábú barátaink elvégezni.

Természetesen a családi napról nem hiányozhatott a vattacukor és a csapolt Kofola, vagy épp a frissen főzött gulyás, melyről az igazgató úr büszkén mondta el: „több, mint száz kiló húsból készült, hogy mindenki jól tudjon lakni!”

A délután folyamán családi olimpiára került sor, melyen nemcsak a legügyesebb családot, de a leggyorsabb apukát és anyukát is egyaránt díjazták. A nap egyik legvártabb és legnagyobb izgalommal telt eseménye a diák-tanár röplabda-bajnokság volt, ahol az iskola diákjai és pedagógusai mérték össze sportbéli tudásukat és teljesítményüket. A délután meglepetése az Űrdongó robot megjelenése volt az iskolaudvaron, mellyel a vidáman odasereglett gyerkőcök bátran pacsiztak, táncoltak és persze fényképezkedtek.

 

A rendezvény valamennyi diák tetszését elnyerte. „A rendőrbemutató nagyon érdekes volt, és nagyon élveztem a kenyérsütést is. „ – mondta el nekünk Varga Dóra, második évfolyamos diák. Szintén megelégedettségét fejezte ki Bíró Leila, hetedikes diák is, aki elmondta: „Minden program nagyon érdekes volt, főleg a sportbemutatók.  Mégis azt élveztem a legjobban, hogy együtt, jó hangulatban tölthettem a napot a barátaimmal. “

Családi nap a komáromi Jókai Mór Alapiskolában 3
Fotó:  Horváth Liza Napsugár

 

A családi nap megelégedéssel töltötte el nemcsak a részt vevő diákokat és családjukat, de ugyanennyire a szervezőket is. Papp Eszter tanító néni, a rendezvény egyik főszervezője elmondta:

„Már január, február óta ötleteltünk, hogy mi is lehetne a mai program. Mindenképp szerettünk volna a gyerkőcöknek élvezetes, ám mégis tanító jellegű programokat szervezni. Szerettük volna picit összehozni a családokat is, illetve a szülő, tanár, diák kapcsolatot is szorosabbá tenni.“

Ez a sikeres nap persze nemcsak a szervezőkön, de a vidám résztvevőkön is legalább ennyire múlott, ezért Finta Zoltán igazgató úr köszönetét fejezte ki minden résztvevő diáknak, szülőnek és családtagnak és persze valamennyi támogatónak.

 

 

Családi nap a komáromi Jókai Mór Alapiskolában
Galéria
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.