2019. március 15., 17:15

Pozsonyban az idegen és a kisebbségi nyelvek oktatásáról rendeznek konferenciát

Május 6. és 7. között Pozsonyban kerül sor a Többnyelvűség Szlovákiában c. nemzetközi konferenciára, amelynek fő témája a második idegen nyelvnek és a szlovákiai nemzeti kisebbségek nyelveinek az oktatása lesz - közölte Andrea Galovičová, az Állami Pedagógiai Intézet (ŠPÚ) munkatársa.

többnyelvűség
Fotó: Pixabay

„Az Állami Pedagógiai Intézetben egy közös projektet készítettünk elő a pozsonyi nagykövettel, amelynek célja a német idegen nyelvként való oktatásának a támogatása. Joachim Bleicker, Németország pozsonyi nagykövete azonosulni tudott a projekttel, és a többnyelvűség támogatása érdekében biztosította a nemzetközi konferencia anyagi hátterét a németországi külügyminisztérium költségvetéséből” – magyarázta Ľudovít Hajduk, az ŠPÚ igazgatója.

Egy olyan közös platformot akarnak teremteni, ahol megbeszélhetik a tapasztalataikat és a szlovákiai nyelvtanítás jelenlegi helyzetét. Ezenkívül a konferencián szeretnék bemutatni a CLIL nevű módszer kísérleti alkalmazásának az eredményeit, amellyel támogatni akarják a nemzeti kisebbségek nyelvének és az idegen nyelveknek az oktatását az alap- és középiskolákban.

A nemzetközi rendezvénynek öt fő témája lesz: innovációk az alap- és középiskolák nyelvoktatásában; a CLIL módszere az idegen és kisebbségi nyelvek oktatásában; az Állami Művelődési Program újításai; kétnyelvű oktatás és plurilingvizmus, valamint az idegen és kisebbségi nyelvek oktatóinak a kompetenciafejlesztése.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.