2023. április 14., 20:06

Nagyszombat megye 4,5 millió eurót fordít idén utak és hidak felújítására

4,5 millió eurót fordít idén a Nagyszombat (Trnava) megyei Útkezelő és Útkarbantartó Vállalat utak és hidak felújítására – tájékoztatta a TASR-t Dalibor Trebichalský, a vállalat igazgatója.

Nagyszombat megye útfelújítás
Felújították a galántai nagykörforgalmat
Fotó: Nagyszombat megye önkormányzata, Facebook

Jelenleg a III/1265-ös út felújítása zajlik a Pöstyéni járásban, Vittenc (Chtelnica) és Nézsnafalva (Nižná), illetve Nagykosztolány (Veľké Kostoľany) között, összesen 3,8 kilométeres szakaszon. A másik jelenleg zajló útfelújítás során a II/507-es úton Vízkelet és Galánta között 2980 méternyi szakaszt állítanak helyre.

Emellett a II/502-es úton Felsődióson (Horné Orešany) (Nagyszombati járás), illetve Szentistváncoborfalván (Popudinské Močidľany) (Szakolcai járás) a patak közúti hídját újítják fel – tájékoztatott Trebichalský.

A további tervek szerint idén még négy szakasz és egy híd kerül sorra. „Egy 4400 méteres útszakasz a III/1144-esen Morvaszentjánostól  az osztrák határig. Továbbá a Dunaszerdahelyi járásban a II/510-es út Jánok és Nagymagyar közötti 3147 méteres szakasza, és a II/507-es út Nyékvárkony és Bős közti 3690 méteres része. Emellett a II/507-es út Bajmócska és Galgóc (Bojničky-Hlohovec) közötti 6904 méteres szakasza. Továbbá zajlik a Feketevíz hídjának felújítása Királyrévben (Galántai járás)” – tette hozzá a megyei útkezelőség igazgatója.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.