2021. május 7., 19:44

Modern öntözőberendezéssel gazdagodott az FTC sportpálya Füleken

A téli idényben a Közhasznú Szolgáltatások építőbrigádjának legjelentősebb projektje az FTC stadion főépületének belső felújítása volt. A belterek megújulását követően áprilisban a sportpálya modern öntözőberendezéssel gazdagodott.

modern öntözőberendezés
Fotó: Fülek város

A Közhasznú Szolgáltatások építőmunkásai fokozatosan felújítják az FTC stadion épületét.

Az elmúlt évek során a belső terek több részét átépítették, kicserélték a padlózatot, felújították a szociális helyiségeket, öltözőket és egyebeket.

„Még hátra volt egy nagyobb rész, mégpedig az alsó összekötő folyosó a tornaterem felé, illetve a lépcsőház felújítása. A burkolómunkák voltak a legmunkaigényesebbek, de a falak is új festést kaptak. Több mint ezer négyzetméternyi vakolatot festettünk újra”- nyilatkozta Tóth Tibor, a Közhasznú Szolgáltatások igazgatója, az FTC polgári társulás elnökségi tagja.

Felújították továbbá a lépcsőket, valamint lecserélték az utolsó régi ablakokat és ajtókat. Az elkövetkezőkben az épület külső részének helyreállításával szeretnének foglalkozni. Tetőcserét és az épület hőszigetelését tervezik.

modern öntözőberendezés
Fotó: Fülek város

Az FTC-sportpálya felújítási munkálatai közül az öntözőberendezés kiépítése volt a következő állomás, ami fontos lépés a pálya korszerűsítése és karbantartása tekintetében. Eddig a gyep kézi öntözése régebbi gépek és tűzoltó tömlők segítségével történt, ami rendkívül munkaigényes volt és a vízmennyiséget sem tudták szabályozni.

A projekt közel 16 ezer euróba került, amit városi költségvetésből finanszíroztak. A modern öntözőberendezés kiépítése után a régi futballkapuk kicserélését is tervezik, melyeket alumíniumkapukkal helyettesítenek majd. Az enyhítések bevezetésével az FTC falai közé kezd visszatérni a sportélet is, így a focisták hamarosan birtokba vehetik a felújított sportpályát.
Megosztás
Címkék