2023. október 4., 17:09

Megkezdődött a rimaszombati ipari park építése

A héten megkezdődtek a terepmunkák a Rimaszombat határába tervezett ipari park területén. A német Winkelmann társaság 110 millió eurós beruházásának köszönhetően 2025-től négyszáz új munkahely jöhet létre a városban. 

rimaszombati-ipari-park_epitese
Fotó: Facebook/Halász Attila

Az első földmunkák megkezdése alkalmából kedden sajtótájékoztatót tartottak az építkezési területen. 

Peter Dovhun megbízott gazdasági miniszter elmondta, hogy az ipari park építésének megkezdése az első lépés Rimaszombat és környékének fejlesztéséhez. Azon túl, hogy 400 új munkahely jön létre, a beruházás további cégeknek kínál majd lehetőségeket.

A Winkelmann Group hőszivattyúk és fűtőtestek tartályainak gyártására használja majd a cég rimaszombati üzemét. A gyártócsarnok építésének megkezdését a jövő év elejére tervezik, s a tervek szerint 2025 első negyedévében kell megkezdeniük a termelést.
rimaszombati-ipari-park_epitese_02

Jozef Šimko polgármester úgy fogalmazott, hogy ez a nap aranybetűkkel íródik be Rimaszombat történetébe.

Rámutatott, hogy Szlovákia létrejötte óta ebben a térségben a legmagasabb a munkanélküliségi ráta, éppen ezért fogadta nagy örömmel, amikor a szlovák kormány bejelentette, hogy csaknem 10 millió euróval járul hozzá az ipari park infrastruktúrájának kiépítéséhez. Hangsúlyozta azonban, hogy további befektetők megszerzéséhez feltétlenül szükséges az infrastruktúra fejlesztése is, ezért kérte az újonnan felálló kormány képviselőit, hogy tegyenek meg mindent azért, hogy az R2-es gyorsforgalmi út tovább épüljön Kassa felé. 
 

Peter Švec a gazdasági minisztérium államtitkára kiemelte, hogy rendkívül gyorsan ment a megegyezés a beruházóval, s a megállapodást az új szakértői kormány is elfogadta és aláírta. Ezzel is szeretnének hozzájárulni a gazdaság növekedéséhez, valamint ösztönözni a megújuló energiaforrások használatát. A beruházás segíti az autóiparra épülő szlovák gazdaság diverzifikálását, továbbá lehetőséget teremt majd a régióból elköltöző munkavállalók visszatérésére – tette hozzá az államtitkár. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.