2023. június 19., 17:01

Tereprendezési pályázatot írtak ki a rimaszombati ipari parkra

Az MH Invest állami cég pályázatot írt ki a majdani rimaszombati ipari park tereprendezési munkáinak elvégzésére. A munkák első szakaszának költségét 4,6 millió euróra becsülik, áfa nélkül – derül ki a közbeszerzési közlönyből.

A kivitelező feladata a terepmunkák első fázisának elvégzése az építkezési területen a végső felhasználó számára. Az összköltséget 4 664 887,72 euróra becsülik, áfa nélkül, az érdeklődők július 17-ig jelentkezhetnek, a fő szempont az árajánlat.

Az új, 80 hektáros ipari park Rimaszombat északi részén épül meg, a német Winkelmann Group már jelezte letelepedését, egyebek mellett fűtési rendszereknél használt melegvíztárolókat fog gyártani. 110 millió eurót fektet be, és 450 munkahelyet hoz létre.

Heinrich Winkelmann 2023 áprilisában írt alá memorandumot a rimaszombati befektetésről Eduard Heger megbízott kormányfővel és Karel Hirman megbízott gazdasági miniszterrel. Majd egy hónappal később, az Ódor-kormány kinevezése után a befektetési szerződést aláírását megismételték. Második alkalommal a Winkelmann-csoport képviseletében Alexander Eick, valamint a szakértői kormány részéről Peter Dovhun gazdasági miniszter és Ódor Lajos kormányfő írták alá a dokumentumot. 

Winkelmann-csoport ipari felhasználású fémmegmunkálással foglalkozik, a családi céget 1898-ban alapították, jelenleg Németországban, Lengyelországban, Törökországban, Kínában, az USA-ban és Mexikóban vannak üzemei, például fűtésrendszereket, hidraulikus elosztórendszereket, vízkezelő berendezéseket, alvázalkatrészeket, hajtótengelyeket gyárt sugárhajtóművekhez és helikopterekhez. Hozzávetőleg 4000 embert foglalkoztat világszerte.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.