2020. szeptember 25., 16:51

Már naszvadi és ógyallai alapiskolai osztályok is karanténban, kényszerszünet a Jókai Színházban

Szeptember 29-én, kedden majd több mint százötven diák tesztelését végzik el a komáromi kórházban. Járásszerte ugyanis egyre több iskolában támad a COVID-19 vírus, ezért komáromi, naszvadi és ógyallai osztályok kerültek házi karanténba. A Komáromi Jókai Színházban pedig ma estétől meghatározatlan ideig elmaradnak a meghirdetett előadások, és felfüggesztik a próbafolyamatot.

Fotó: Nagy-Miskó Ildikó

„A piros besorolású komáromi Selye János Gimnáziumban már 3, az enyhébb, vagyis narancssárga besorolású Jókai Mór Alapiskolában 2, a Marianum Egyházi Iskolaközpontban 1 osztály van karanténban.

A járási székhelyen kívül a koronavírus-fertőzés már a naszvadi magyar tannyelvű alapiskolában is felütötte a fejét, ahol 1, az ógyallai Feszty Árpád Alapiskolában és Óvodában pedig 2 osztály esetében kellett elrendelni a karantént és a narancssárga minősítést“

- tájékoztatta portálunkat Mgr. Helena Uríčková, a Komáromi Területi Közegészségügyi Hivatal (RÚVZ) igazgató-helyettese.

A Marianum igazgatóságának tájékoztatása szerint a fertőzés terjedését azzal próbálják megfékezni, hogy valamennyi felsőtagozatos és gimnnazista diákjuk mától egyelőre október 2-ig odahaza maradt, és távoktatásban részesül.

Uríčková azt is elárulta, hogy mivel a tömeges tesztelések elvégzéséhez egyre kevésbé bizonyul elegendőnek a saját kapacitásuk, ezért szeptember 29-re, keddre a komáromi kórházba segítséget hívtak. Az Alpha medical Kft. magánlaboratórium munkatársai segédkeznek majd több mint 150 diák mintavételénél.

„A jelenleg házi karanténban tartózkodó, tesztelésre behívott személyek bizonyos intervallumokban érkeznek majd a kórházba. Akadnak köztük olyanok, akik korábban a már fertőzött diákokkal, míg mások a fertőzésgyanús pedagógusokkal kerültek kapcsolatba. Törvényszerű, hogy a kontaktszemélyek számának növekedésével egyre több mintavételre lesz szükség, s vélhetően a pozitív esetek száma is majd folyamatos növekedést mutat“ - magyarázta.

A járványügyi szakember arról szintén nyilatkozott, hogy mivel a Komáromi Jókai Színház egyik vendégművészének koronavírus-tesztje is pozitív eredményt mutatott, ezen intézmény esetében is betervezték az alkalmazottak mintavételét.

Az épületben teljeskörű fertőtlenítést végeznek, s a színház facebookos oldalán már olvasható a sajnálatos hír:

Fájó szívvel hoztuk meg a döntést, hogy ma estétől meghatározatlan ideig elmaradnak a meghirdetett előadások, és felfüggesztjük a próbafolyamatot.

A tesztek eredményeinek kézhezvétele után tájékoztatjuk Önöket a további intézkedésekről. Jegyirodánk a mai naptól ezen zárva tart. Megértésüket és türelmüket köszönjük!“.

A kolozsnémai idősotthonban végzett újabb teszteredményekről informátorunk még nem tudott beszámolni.

Megosztás
Címkék