2022. május 27., 10:11

Kiállítás, könyvbemutató és szentmise Urunk mennybemenetelének napján Kürtön

A nánai Tarr László fába vésett gondolatai keltek életre, Zolcer János bepillantást engedett Gorbacsov titkaiba, és ünnepi szentmise is volt a kürti faluház esketőtermében.

Tarr László kiállítása
Médialapozó
Fotó: Bokor Klára
Tarr László kiállítása

Tarr László népi művész kézzel faragott képeinek bemutatóját Kuklis Beáta segítette, aki kiemelte, a mester 54 évvel ezelőtt sajátította el a mesterfogásokat Osztrovszky József, Franciaországban tanult fafaragótól, aki annak idején még Haile Selassie etióp császár udvari szobrásza is volt.

Kecskeméti Lea szereplő, Téglás János Kürt polgármestere, Tarr László fafaragó és Kuklis Beáta szervező
Fotó:  Bokor Klára
Kecskés Lea szereplő, Téglás János Kürt polgármestere, Tarr László fafaragó és Kuklis Beáta szervező

Tarr László nyugdíjba vonulása előtt a Párkányi Házkezelőség igazgatóhelyetteseként dolgozott, de minden szabad percét a képek alkotásába fektette. Munkája gyümölcsöző volt, mert éber-, cseresznye-, dió- és hársfába faragott érzései és gondolatai messzire vitték hírnevét. Munkái a környező országok mellett még Belgiumba is eljutottak.

Zolcer János
Zolcer János

 

Zolcer János könyvbemutatóját nagy érdeklődés kísérte. Magával ragadóan mesélt korunk egyik legnagyobb politikusának emberi oldaláról, a könyv születésének történetéről. A jelenlévők számtalan kérdést intéztek a szerzőhöz, alig győzte megválaszolni. Téglás János polgármester szemléltetően letöltötte okostelefonjára a Gorbacsov titkai és a XX. század 100 év - 100 esemény könyvek néhány QR-kódját és máris megnyílt az ismeretek tárháza filmek formájában.

Szentmise Kürtön
Fotó:  Bokor Klára

Az ünnepi szentmise Urunk mennybemenetelének napján szintén a faluházban volt megtartva, mivel a templom éppen felújítás alatt van.

4-bokor-copy
+4 kép a galériában

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.