2023. augusztus 15., 17:07

Kevesen strandolnak Kassán

Az idei szezonban jóval kevesebben látogatják a kassai városi strandokat, mint az előző évben. A kedvezőtlen időjárás miatt a látogatottság júniusban 88 százalékkal volt alacsonyabb a tavalyinál, júliusban ennél kedvezőbbek a számok, de szintén csökkenő tendencia tapasztalható.

Kassa, strand, fürdő, fürdőzés, strandolás, Rumanova
Fotó: facebook.com/kosiceofficial

Júniusban 88 százalékkal volt alacsonyabb a látogatottság, mint az előző év azonos időszakában. „Ami a júliust illeti, a hónap első fele egészen pozitívnak ígérkezett, a látogatottság magasabb volt az egy évvel korábbinál, de végül az egész hónapot tekintve 18 százalékkal lett alacsonyabb 2022 júliusához képest” – tájékoztatott a városi strandokat üzemeltető TEHO hőgazdálkodási vállalat igazgatóhelyettese, Štefan Ferencz.

A júliusi számok nagyjából megegyeznek az elmúlt évek átlagával, 2017-ben, 2018-ban és 2020-ban is hasonlóan alakult a kassai városi strandok látogatottsága, sőt, 2019-ben még ennél is alacsonyabb volt, mégpedig 30 százalékkal.
Kassa, strand, fürdő, fürdőzés, strandolás, Rumanova
Fotó:  facebook.com/kosiceofficial
Meglátjuk, hogyan alakul az augusztus. Csak reménykedni tudunk, hogy javul az időjárás, és azzal együtt a hozzánk érkező látogatók száma is emelkedik.

Azonban a tapasztalataink azt mutatják, minél közelebb érünk a nyár végéhez, annál kisebb az érdeklődés, hisz ilyenkor az emberek nagy része már túl van a nyaraláson” – magyarázta az igazgatóhelyettes.

A két városi strand nincs állandóan nyitva, erről mindig az aktuális napon, a reggeli időjárás függvényében döntenek.

Ugyanakkor, általában felváltva, legalább az egyik a fürdésre kevésbé alkalmas időjárás esetén is várja a látogatókat, részben azért, mert a fedett uszoda átépítés miatt bezárt. Emellett a Rumanova utcai strandon minden munkanapon lehetőség van reggeli úszásra 7.30-tól az időjárásra való tekintet nélkül, a Vörös Csillag strandon pedig a vízipóló-medence üzemel, ahol a városi sportklubok tartják rendszeres edzéseiket.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.