2023. június 23., 17:14

Indul a strandszezon Kassán

Felüdülést jelenthet a hőségben a kassaiak számára, hogy pénteken megnyitotta kapuit a városi parkban található Rumanova utcai strand. Az már kevésbé üdítő, hogy a belépőjegy ára emelkedett.

Kassa, strand, fürdő, fürdőzés, strandolás, Rumanova
Fotó: facebook.com/kosiceofficial

A strandra többféle belépőjegyet lehet váltani, ezek ára átlagosan 1,7 euróval lett magasabb. A legutóbbi emelés 2021-ben volt, most elsősorban a növekvő energiaárak miatt volt rá szükség a város vezetése szerint.

Ezek a módosítások sem tükrözik a városi strandokat üzemeltető TEHO hőgazdálkodási vállalat valós üzemeltetési költségeit, azokat a városnak 423 ezer euróval kell kipótolnia saját költségvetéséből”

– közölte a magisztrátus.

Kassa, strand, fürdő, fürdőzés, strandolás, Rumanova
Fotó:  facebook.com/kosiceofficial

Štefan Ferencz, a TEHO igazgatóhelyettese szerint a belépőjegyek árának összeállításakor ügyeltek arra, hogy az összeg alacsony maradjon a gyerekek és a nyugdíjasok számára, illetve kedvezményeket kínálnak a gyerekes családok és azok számára, akik online vásárolják meg a jegyet.

Ezzel jelentősen csökkentettük az áremelkedés hatását a strandjainkat látogató legnagyobb csoportok számára”

– mondta.

Tavaly a Rumanova utcai strandot több mint 38 ezren keresték fel, 15 százalékkal többen a sokéves átlagtól.

Kassa, strand, fürdő, fürdőzés, strandolás, Rumanova
Fotó:  facebook.com/kosiceofficial

A tervek szerint egy hét múlva, június 30-án, pénteken nyit a Vörös Csillag strand is. Az idén már a látogatók rendelkezésére áll majd a nagy, 34,6 x 21 méteres vízilabdamedence is, amely tavaly tetőszerkezetet kapott, s emiatt zárva volt.

Ezt egyébként szeptemberben egy felfújható szerkezettel teszik alkalmassá arra, hogy a nyári szezonon kívül is használni lehessen,

amíg a városi fedett uszodát olimpiai szintű úszóközponttá építik át, azaz létrejön az Úszósportok Nemzeti Olimpiai Központja. Egyúttal a Vörös Csillag strandon új, kétórás belépőjegyet vezetnek be azok számára, akik eddig a városi uszodába jártak úszni.

Kassa, strand, fürdő, fürdőzés, strandolás, Rumanova
Fotó:  facebook.com/kosiceofficial

A Rumanova utcai strand a tanév végéig hétköznapokon 12.00 és 19.00 óra között tart nyitva, hétvégén pedig már 9.00 órakor nyit. A nyári szünidő alatt mindkét városi strand 9.00 és 19.00 óra között lesz nyitva minden nap.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.