2020. július 27., 10:35

Kamocsa: Gasztrofesztivál helyett Gasztromásképp

Az idén se maradnak gasztrofíling nélkül azok a hűséges látogatók, akik évek óta visszajárnak a kamocsai Oázis kempingbe. Igaz a három nap egy szombatra zsugorodik, de a program színes és spanyolos lesz, a találkozás élménye pedig feledhetetlen.

Médialapozó
Tavalyi kép a gasztrofesztiválról

Lukács Tibor főszervező arról tájékoztatott, hogy az idén a vírusjárványra való tekintettel úgy alakították eseményt, hogy az megfeleljen az előírásoknak, ám az érdeklődők se maradjanak gasztroélmények nélkül.

Gasztro másképp

„Nem lesz főzőverseny és nem lesz zsűrizés se, viszont akik évek óta ide járnak, azokból már egy nagy baráti társaság alakult ki. Az idén is tudunk találkozni, sátrazni, szórakozni a Vág folyó partján. Függetlenül attól, hogy nem lesz verseny, természetesen mindenki főzhet, grillezhet tetszése szerint a kempingben” – emelte ki a főszervező.

A programról szólva elmondta, augusztus elsején, szombaton délelőtt 10 órakor kezdődik gasztrokonferenciával, ahol lehet majd beszélgetni a csapatok tagjaival, a rendezőkkel, a zsűri tagjaival. Hogy megőrizzenek valamit a Régiók ízeiből, 8-10 önkormányzat minibemutatót tart és kiállítják termékeiket. Lesz önkormányzati civil fórum, előadás az idegenforgalmi pályázatokról, a Bellő zenekar és a Bellő táncegyüttes repertoárja megismertet Közép-Európa folklórjával, megtudhatunk egyet-mást a Zero Waste-ról Kamocsán, hallhatunk az EU-tagság előnyeiről.

A kora este fénypontja

A spanyol est délután 5 órakor kezdődik, ahol a zsűri főz a látogatóknak, többek között Vojto Artz, a Szlovákiai Szakácsok Szövetségének elnöke.

Illatok, ízek, gitárzene varázsol a Vág-partra igazi riviérai hangulatot. Este kilenckor retródiszkó kezdődik a gasztrofesztiválok sok éves felelősével DJ Csekuval, éjfélkor pedig Gáspár Laci lép fel.

A szervezők a régi vendégszeretettel várnak minden látogatót augusztus elsején a Gasztro másképp-en.

+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék