2019. szeptember 19., 20:40

Jövő tavaszra elkészül az R7-es gyorsforgalmi út két szakasza

A Csallóközt átszelő gyorsforgalmi út Egyházgelle és Pozsony közti két szakasza tavaszra kész lesz – közölte a D4R7 Construction. Az Egyházgelle és Dénesd közti ötös szakasz építése halad a legjobban, jelentette ki Juan José Bregel, a D4R7 Construction vezérigazgatója.

R7-es
Médialapozó
Fotó: TASR

„Tavaszra feltehetően befejezik, csakúgy, mint a négyes szakaszt, és fokozatosan át lehet adni őket a forgalomnak” - erősítette meg Ľudovít Naď, a D4/R7-projekt külső szakértője, hozzátéve, hogy a szakaszon néhol már a szalagkorlát is kész, elkezdődött a hangfogó falak építése is, elkészültek a felüljárók és a lehajtók.

„Természetesen van még tennivaló bőven, le kell fektetni az útburkolat legfelső rétegét és kiépíteni például a csapadékelvezetést  –- tette hozzá Naď.

Fotó:  TASR

A pozsonyi körgyűrűt a spanyol Cintra társaság vezette konzorcium építi a Zero Bypass Limiteddel és a D4R7 Constructionnal, PPP-projekt keretében. Befejezése után 30 éven át fogja üzemeltetni, amiért az állam évente 52,8 millió eurót fizet, a végösszeg 1,76 milliárd euró lesz.

A projekt része a Járfalu és Récse közti 27 kilométeres autópálya-szakasz, és az R7-es Főrév és Egyházgelle közti 32 kilométeres szakasza is.

R7-es
+2 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.