2021. május 14., 17:23

Horgászbolt egy faluban?

Csepiga Balázs már gyermekkora óta szenvedélyes horgász. Mivel a legkisebb horgászkellék miatt is 30-40 kilométert kellett utaznia, gondolt egy merészet, és horgászboltot nyitott Köbölkúton. A pár hete nyílt boltban beszélgetünk, ahol a vevők meg-megzavarják a diskurzust, de így legalább magam is körülnézhetek.

Csepiga Balázs
Csepiga Balázs

Rekordidő alatt újult meg az épület…

Tavaly kezdtem el azon gondolkodni, miért ne nyithatnék horgászboltot. Az idén februárban még kocsma volt az épületben, örültek is a járvány előtt odajárók, hogy megújul a törzshely. Csalódniuk kellett, a horgászok viszont örülnek a lehetőségnek. A helyiséget bérlem, a család és a barátok mind besegítettek a felújításba, a polcokat ismerősök készítették a műhelyükben. Saját ötletem alapján rendeztem be, és április elsején már nyithattunk is. 

Úgy tudom, három pezsgőt is kaptál a horgászoktól köszönetképpen.

A környékbeli horgászok nagyon hálásak, hogy helyben mindent beszerezhetnek, amire a hobbijukhoz szükségük van. Az árubeszerzés nem ment olyan könnyen, mint elképzeltem. Úgy gondoltam, keresek egy nagyraktárat, és tőlük mindent megrendelek. Ez nem így működik. Rengeteg cégtől kell beszerezni az árut, de gondom van rá, hogy a készlet 2-3 naponta megújuljon. Vevőink igényei szerint bővítjük a választékot, sokszor velük beszélgetve döbbenek rá, mi hiányzik, és igyekszem mihamarabb pótolni. Már a polcokat is meg kellett toldani. Eddig tizenhárom faluból volt vásárlónk. 

Megél ebből egy család?

Azért mertem belevágni, mert fuvarozási céget is működtetek. Szlovákia és Magyarország között szállítjuk az árut. Úgy gondoltam, ez az év szóljon arról, hogy ideszoktatjuk a vásárlókat. Különben sokan nem látnak benne fantáziát, de én látok benne jövőt. Célom, hogy árukínálatban felvegyem a versenyt a kisvárosi boltokkal. 

Nagy előny, hogy a boltos maga is vérbeli horgász.

Igaz, gyerekkorom óta horgászom. Később néhány év kimaradt, úgy négy éve kezdtünk újra horgászni a haverokkal. Bizony sok új dolgot, felszerelést nem ismertünk. Most, az üzlet négyhetes működése alatt többet tanultam a horgászat apró trükkjeiről, praktikus eszközeiről, mint a visszatérés négy éve alatt. Adják a tanácsokat az amatőrök, mondják a tippeket a profik. Hétvégenként ki is próbálom ezeket, hogy tovább tudjam adni a tapasztalataimat a vevőknek. A bolti televízió is egy-egy eszköz, újdonság használatának a bemutatására szolgál. Már most annyi az áru, hogy a kávégép, amit ide terveztem, sajnos, nem fér be.  

Sok errefelé a horgász?

Sokan vannak, főleg azért, mert kiválóak a környék halastavai, folyói. Nagyon jó kikapcsolódást kínál a horgászat. Nemcsak arról szól, hogy az ember révedezve nézi az eget, a botot meg a kapásjelzőt, ma már a horgászat spekuláció, technikás sport a javából. Régen biciklivel jártunk horgászni, ma már furgonnal, hogy beleférjen a felszerelés. Letáborozunk, sütögetünk, beszélgetünk, sokszor a feleségem is kijön a lányainkkal. Ma már sok horgász képben van a technikát illetően, főleg ha nézik a Fishing & Hunting műsorát. Éppen ezért már Angliából is rendeltem felszerelést, hogy az extrém kívánságokat is teljesítsem. 

(Megjelent a Magyar7 c. hetilap 2021/19.számában)

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.