2023. június 23., 11:59

Hogy tényleg élvezze a strandot! – a rendőrség tanácsai

A hétvégén ránk törő hőségben bizonyára sokan fognak enyhülést keresni a vízparton, strandokon.

strand
Fotó: TASR

A Széles-tónál (Zemplínska Šírava) is beindul a strandszezon. A Kassai Kerületi Rendőr-főkapitányság adott néhány tippet, mellyel természetesen nemcsak itt, hanem minden vízparton megóvhatjuk életünket, egészségünket, vagyontárgyainkat.

Fontos tudatosítani, hogy felhevült testtel soha ne ugorjunk vízbe, így könnyen görcsöt kaphatunk, ami a legrosszabb esetben akár végzetes is lehet, testünket fokozatosan szoktassuk hozzá a víz hőmérsékletéhez.

Bánjanak csínján az alkoholfogyasztással, ittas állapotban ne menjenek vízbe, mivel tudatmódosító szerek hatása alatt könnyen túlbecsülhetik képességeiket.

Ügyeljenek értéktárgyaikra. Ne vigyenek magukkal nagy mennyiségű készpénzt, olyan iratokat, amelyekre nincs feltétlenül szükségük. Irataikat és pénztárcájukat ne hagyják őrizetlenül, látható helyen.

A tolvajok számára a strandon parkoló, őrizetlen autók könnyű prédát jelentenek, ezért soha ne hagyjanak az autó utasterében értéktárgyakat.

A rekreációs övezetekben fokozott gyalogos- és kerékpáros forgalomra lehet számítani, ezért vezessenek körültekintő módon.

A rendőrség a Közlekedési Hivatallal karöltve a vízi járművek kisgéphajó-vezetői engedélyét is ellenőrzi. A vízi járművek kormányállásában is nulla tolerancia van, ahogy autót, hajót se vezessenek ittasan.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.